Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 09:12

Σήμερα η παρουσίαση του φακέλου του KALAMATA:21 - Ικανοποίηση για την επίσκεψη των κριτών (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Σήμερα η παρουσίαση του φακέλου του KALAMATA:21 - Ικανοποίηση για την επίσκεψη των κριτών (φωτογραφίες)

 

Πολύ ικανοποιημένοι έμειναν οι υπεύθυνοι του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21 από τη χθεσινή επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής στην πόλη, η οποία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 μ.μ. 

H διαδρομή της ομάδας ξεκίνησε από το Ωδείο. Αρχικά ήταν προγραμματισμένη η πρώτη "στάση" να είναι το Κάστρο, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό λόγω της βροχής. Επόμενα σημεία της διαδρομής ήταν η Κεντρική Αγορά, η Εκθεση Καρέλια η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα, το κινηματοθέατρο "Ηλέκτρα", η οικία Καλλικούνη για το μεσημεριανό γεύμα, το Μέγαρο Χορού, οι αποθήκες του ΟΣΕ με το εργαστήριο Ηub. Τέλος, το loft του "Pharae Palace". Αρχικός στόχος ήταν το πρόγραμμα να κλείσει στο "Χιλιόμετρο", αλλά αυτός δεν υλοποιήθηκε λόγω της βροχής. 

Η "Ε" επικοινώνησε χθες με τον εκτελεστικό διευθυντή Εκτορα Τσατσούλη, ο οποίος είπε πως η επίσκεψη πήγε πάρα πολύ καλά οργανωτικά και σε αυτό συνετέλεσαν αποτελεσματικά οι δεκάδες εθελοντές. Ολα έγιναν σύμφωνα με πρόγραμμα και οι κριτές έκαναν πολλές ερωτήσεις, ειδικά όσον αφορά το Μέγαρο Χορού και τον τρόπο  λειτουργίας του. Αρκετό ήταν και το ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκπρόσωποι του θεσμού για το Hub. Αξίζει να σημειωθεί πως η βροχή δεν δημιούργησε πρόβλημα στο δρόμο, ούτε καθυστέρηση στο πρόγραμμα. 

Το επόμενο σημαντικό βήμα της προσπάθειας για τη διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, θα γίνει σήμερα, όπου το Γραφείο της Καλαμάτας παρουσιάζει την πρότασή του στη 1.45 μ.μ., 2ο σε σειρά, στο ξενοδοχείο "Electra Palace" στην Αθήνα.

Αύριο, Παρασκευή, στο "Western Museum Hotel" (Μπουμπουλίνας 16) το Γραφείο θα έχει δική του αίθουσα και θα είναι εκεί από τις 10 το πρωί για να υποδέχεται φίλους της Μεσσηνίας. Στις 12.15 μ. θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα στο υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 22) και αμέσως μετά, στο χώρο στο "Western Museum Hotel" θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

Γ.Σαρ. 

 

 

 


NEWSLETTER