Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 15:53

"Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος":  Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Cabaret»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τις παραστάσεις του το θεατρικό σχήμα "Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος" με το θεατρικό έργο του των Τζο Μάστεροφ και Τζον Κάντερ «Cabaret» στη σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.), όπου έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα δώσει τις τελευταίες του παραστάσεις. 

Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη, στο σκοτάδι ενός υπόγειου καμπαρέ, παρελαύνει μία σειρά από γοητευτικούς ήρωες. Οι φιγούρες του καμπαρέ, όλες τους γεμάτες πάθη και αδυναμίες, περιμένουν να συναντήσουν το όνειρό τους, καθώς κινούνται ανάμεσα στα φώτα των προβολέων, τους φρενήρεις χορούς των κονσοματρίς και τους θεατρινίστικους αυτοσχεδιασμούς του κομπέρ. Αν τα όνειρα παραμένουν όνειρα και η ζωή γίνεται εφιάλτης το «Cabaret»  είναι το σκηνικό στο οποίο θα δοθούν απαντήσεις. Με κεντρικά σκηνικά στοιχεία την ατμόσφαιρα του γερμανικού καμπαρέ, τα τραγούδια και τον χορό, το έργο κρύβει πίσω από την μουσική δομή του έναν αυθεντικό προβληματισμό για την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Ο ρατσισμός παντός είδους, ο διεθνής χρηματοπιστωτικός φασισμός, ο οικονομικός ναζισμός, ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε «ανώτερους» και «κατώτερους» και το τσαλάκωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ανθεί και σήμερα στον αιώνα της τεχνολογίας, της πληροφορίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του δήθεν πολιτισμένου κόσμου και εκδηλώνεται άλλοτε ξεδιάντροπα, άλλοτε καλυμμένος από «αναγκαίες» πολιτικές ή μη αποφάσεις των κάθε είδους «ιθυνόντων» και άλλοτε με την απλή σιωπή.

Η διασκευή - σκηνοθεσία, όπως και τα σκηνικά - κοστούμια - φωτισμοί είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η απόδοση στα Ελληνικά του Αντώνη Θεοδώρου, η μουσική διεύθυνση του Γιούρι Στούπελ. Οι χορογραφίες της Μαρία Λαδά. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Σοφία Μποτσέα, τις φωτογραφίες έβγαλε ο Πάνος Λαχανάς.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Τάκης Τσαπόγας, Σέφη Κούβελα, Σοφία Δούση, Αναστασία Μαντούκα, Πόπη Χαρίτου, Χρύσα Κότση, Ηλίας Γκιώνης, Ελενα Σκουλαρίκου, Μιμίκα Τάσση, Πάνος Κουραμπάς, Λευτέρης Καρμοίρης, Γεωργία Τσώνη, Χρήστος Τσουμελέας. Χορεύουν με αλφαβητική σειρά ("Dance Studio" Μαρίας Λαδά): Ελίνα Δημητρακοπούλου, Μαρία Λαδά, Εύα Λυμπέρη, Ηρώ Λυμπέρη, Ερασμία Ξανθοπούλου και Ναυσικά Πέππα - Τριαντάρη.

Οι παραστάσεις δίνονται στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), τις ημέρες Πέμπτη - Παρασκευή στις 9.15 μ.μ. και Σάββατο - Κυριακή στις 8 μ.μ.. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται κάθε πρωί 10 π.μ. - 1 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ κάθε απόγευμα 6 μ.μ. - 9 μ.μ. στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Ιδιαίτερα για τις τελευταίες παραστάσεις, η κράτηση θέσης στα σημεία προπώλησης είναι απαραίτητη.

Η γενική είσοδος κοστίζει 10 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές/μαθητές/ άνεργους/ ΑΜεΑ/ πολύτεκνους είναι στα 8 ευρώ. 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση