Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 08:12

«5 γυναίκες τραγουδούν τον εθελοντισμό» τη Δευτέρα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Μουσική εκδήλωση, στην οποία «5 γυναίκες τραγουδούν τον εθελοντισμό», για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιείται μεθαύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Την εκδήλωση οργανώνει η Επιτροπή Εθελοντισμού του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τραγουδούν οι Σταυρούλα Νικολοπούλου, Μιμίκα Τάσση, Κλαούντια Ντέλμερ, Σοφία Γιαννοπούλου, Ευτυχία Δημητρακοπούλου και το συγκρότημα "Εκτός Απροόπτου".

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές της πόλης και σημείωσε πως είναι παραδειγματική η συμπεριφορά των εθελοντών. Κάλεσε, επίσης, τους δημότες να πυκνώσουν τις δομές του εθελοντισμού.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος - επικεφαλής της Επιτροπής Εθελοντισμού παρατήρησε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας θα τιμήσει τους ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπο». Υποσχέθηκε τη Δευτέρα μια βραδιά μελωδική, αγάπης για όλους, και για την επιλογή ντόπιων καλλιτεχνών επεσήμανε πως «θέλουμε να αναδείξουμε το έμψυχο δυναμικό της πόλης».

Τρεις από τις κυρίες που θα τραγουδήσουν, σημείωσαν:

Κλαούντια Ντέλμερ: «Νιώθω Μεσσήνια, καθώς ζω εδώ με την οικογένειά της τα τελευταία 7 χρόνια. Μου φάνηκε παράξενο που υπάρχει Επιτροπή Εθελοντισμού. Είναι σημαντικό να υπάρχει συντονισμός».

Μιμίκα Τάσση: «Ο εθελοντισμός είναι προσφορά και η προσφορά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, τις περισσότερες φορές, είναι ψυχοθεραπεία. Καλούμε όλο τον κόσμο να χαρεί να ψυχαγωγηθεί μαζί μας».

Σταυρούλα Νικολοπούλου: «Εφόσον τα πράγματα δεν λειτουργούν, καλό είναι να υπάρχουν εθελοντές. Σας έχουμε ετοιμάσει μια ξεχωριστή βραδιά».