Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 17:08

Παρουσιάζεται "Ο λεξιλογικός δανεισμός της Ελληνικής προς την Αγγλική" του Μεσσήνιου Φίλιππου Παπαδημητρίου

Γράφτηκε από την

Το νέο βιβλίο του Μεσσήνιου Φίλιππου Παπαδημητρίου θα παρουσιαστεί στο "Bookmark" στον Πεζόδρομο Αντωνοπούλου 12 στην Καλαμάτα αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. Αυτό έχει τίτλο "Ο λεξιλογικός δανεισμός της Ελληνικής προς την Αγγλική" και είναι από τις Εκδόσεις "Συμμετρία". 

Η μελέτη επιχειρεί να ερευνήσει θέματα που σχετίζονται με την υιοθέτηση εκ μέρους της αγγλικής γλώσσας δανείων από την ελληνική, καθώς επίσης και με τον τρόπο που τα λεξιλογικά αυτά δάνεια ενσωματώθηκαν στο νέο τους γλωσσικό περιβάλλον. Ετσι, ο αναγνώστης θα προσπαθήσει καταρχάς να δει γιατί η αγγλική, κυρίως σε ένα συγκεκριμένο στάδιο της εξέλιξής της, αλλά και αργότερα, έως και την εποχή μας, υπήρξε ικανή, καθαρά από γλωσσολογική άποψη, να δέχεται και να ενσωματώνει τέτοιου είδους δάνεια. Επίσης, θα φανεί το σε ποιες ακριβώς χρονικές περιόδους, για ποιους λόγους και με ποιους τρόπους, αυτός ο δανεισμός έγινε πραγματικότητα.

Είναι το 2ο βιβλίο που γράφει ο ίδιος. Το πρώτο ήταν το "Παρατηρήσεις από ένα λόφο", φιλοσοφικής κατεύθυνσης. Ο συγγραφέας είναι καθηγητής Αγγλικών και εργάζεται σε σχολεία της Μεσσηνίας.