Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 08:27

Εντυπωσιακή συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Εντυπωσιακή συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας

Εντυπωσιακή ήταν η συναυλία που έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας το βράδυ της Πέμπτης στην κατάμεστη αίθουσα του «Αλέκος Παπαδόπουλος». Η παιδική της χορωδία, το πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο «Το ηδύφωνον» και η φιλαρμονική ορχήστρα μάγεψαν το κοινό, που με θέρμη τους έδωσε το πιο δυνατό του χειροκρότημα.

Ερμηνεύοντας μια σειρά από χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια έδειξαν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας συνεχίζοντας έτσι τη μακρά παράδοση που έχει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, εκ μέρους των μουσικών η Σοφία Αλεξανδρόπουλου αναφέρθηκε στην συναυλία και τόνισε ότι η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, είναι το απόσταγμα συναισθημάτων ανθρώπων και λαών, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι "αυτή η κοινωνία έχει μια ιδιαίτερη ποιότητα η οποία αναβλύζει και μια εικόνα της βλέπουμε μέσα από αυτή την συναυλία". Συνεχάρη το μαέστρο Κωνσταντίνο Κτενά για την πολύ καλή δουλειά του.

Τις ευχαριστίες του σε όλους αυτούς που έχουν αγκαλιάσει τις φιλαρμονικές εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωάννης Μερκούρης.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το μουσικό κομμάτι της βραδιάς που άνοιξε με την παιδική χορωδία, τη διεύθυνση και τη διδασκαλία της οποίας έχει η Δέσποινα Θεοδοσάκη. Συνεχίστηκε με το πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο «Το ηδύφωνον» τη διεύθυνση και διδασκαλία του οποίου έχει ο Κωνσνταντίνος Κτενάς, που αν και μόλις πρόσφατα έκλεισε ένα χρόνο ύπαρξης, έχει κάνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά. Και έκλεισε με τη φιλαρμονική ορχήστρα με διδασκαλία και διεύθυνση Κωνσταντίνου Κτενά.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER