Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 14:10

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Πάμισο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

H ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πάμισος, το θεϊκό ποτάμι της Μεσσηνίας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 11.00π.μ. - 12.15μ.μ.
To πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας  του ΥΠ.ΠΟ.Τ «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011, Φωνές νερού μυριάδες», και απευθύνεται σε μεμονωμένους μαθητές 8 -12 ετών.
Σκοπός του είναι η συμμετοχή των μαθητών σε βιωματικές και ευχάριστες δραστηριότητες που θα τους οδηγήσουν να συνθέσουν και να εξηγήσουν μέσα από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας από το ιερό του ποταμού Παμίσου, τις αρχαίες λατρείες για τα ποτάμια,  τη μυθολογία τους στα αρχαία χρόνια και να τους υποκινήσει θετικά ως προς την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και  του φυσικού περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα είναι ελεύθερη.
Η συμμετοχή παιδιών στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα γίνεται μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Τηλ.: 27210 – 63100/26410  Υπεύθυνη Κ. Τζαμουράνη