Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 07:53

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Φιλιατρινό καρναβάλι

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Φιλιατρινό καρναβάλι

 

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Φιλιατρινό καρναβάλι που αποτελεί την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Τριφυλίας.

Ήδη συναντήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και το τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών με τους τοπικούς συλλόγους για την προετοιμασία και το συντονισμό του φετινού καρναβαλιού. 

Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών θα γίνει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, με καρναβαλιστές από τα Φιλιατρά και τις γειτονικές πόλεις. 

Οι οργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Τριφύλιους, όχι μόνο να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση, αλλά να μεταμφιεστούν και να συμμετέχουν σ' αυτήν. Φέτος δε  εκτός από τα βραβεία για τις τρεις καλύτερες συμμετοχές, όλα τα γκρουπ των καρναβαλιστών που θα συμμετέχουν θα λάβουν 100 ευρώ  για τη συμμετοχή τους.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών στη Βίκυ Αλεξανδροπούλου στο τηλέφωνο 2761360023 και στη Βιβή Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972297936. 

Να σημειώσουμε ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με την αναβίωση του εθίμου της «Μπαρμπούτας» από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού. 

Ενώ όσοι θέλουν να μαθαίνουν τα νέα για το Φιλιατρινό καρναβάλι μπορούν να επισκέπτονται  τη σελίδα του στο Facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/profile.php?id=100011435706656. Στη σελίδα, εκτός από τα νέα υπάρχουν φωτογραφίες και video από τις παλιές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Καρναβαλιού των Φούληδων.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER