Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 16:44

Μουσική βραδιά στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την
Μουσική βραδιά στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Στο «Τραπέζι των διαπραγματεύσεων» συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις η Βίκυ Βασιλειάδη (φλάουτο), ο Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα) και ο Νίκος Παλαιολόγος (ούτι), το Σάββατο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Ήταν μια βραδιά μουσικής δωματίου που είχε ως στόχο να αντιπαραβάλει απέναντι στην βία των ημερών, μια μουσική διαπραγμάτευση. Μια διαπραγμάτευση με τον άνθρωπο και τον έρωτα, μέσα από την ιστορία του τανγκό του Α. Piazzolla για φλάουτο και κιθάρα, αλλά και μια ξεκάθαρα πολιτική διαπραγμάτευση μέσα από τα έργα 3 Ελλήνων συνθετών για ούτι και κιθάρα που εμπνεύστηκαν από το προσφυγικό ζήτημα. Το έργο «Ανατολικό Αιγαίο» του συνθέτη Θεόδωρου Παναγόπουλου και το έργο «The sea of the dead» του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη είναι αφιερωμένα στον Αντώνη Κουφουδάκη και τον Νίκο Παλαιολόγο, σε μια ιστορική στιγμή, μιας και τα δύο αυτά όργανα συναντιούνται για 1η φορά στην σκηνή με ρεπερτόριο μουσικής δωματίου.

Το πρόγραμμα στο πρώτο μέρος είχε συνθέσεις του Astor Piazzolla σε απόδοση Βίκυς Βασιλειάδη και Αντώνη Κουφουδάκη ενώ στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν συνθέσεις των Στάθη Γυφτάκη, Θοδωρή Παναγόπουλου και Νίκου Παλαιολόγου από τους Αντώνη Κουφουδάκη και Νίκο Παλαιολόγο.

Η βραδιά έκλεισε με την "Ηλέκτρα" του Θοδωρή Παναγόπουλου και μια δεύτερη εκδοχή του «Libertango» του Astor Piazzolla. Και τα δυο έργα αποδόθηκαν μαζί από τους Βίκυ Βασιλειάδη, Αντώνη Κουφουδάκη και Νίκο Παλαιολόγο.

 


NEWSLETTER