Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 20:23

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σταύρου Τσαγκαράκη «Οι ζωές που δεν έζησαν - 14 μικρές ιστορίες γυναικών»

Γράφτηκε από την

Μια ευχάριστη όσο και «θρεπτική» πνευματικά εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι ζωές που δεν έζησαν - 14 μικρές ιστορίες γυναικών» του καθηγητή Σταύρου Τσαγκαράκη.

Στην εκδήλωση, η οποία έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, για το βιβλίο μίλησε καταρχάς η σχολική σύμβουλος Φιλολόγων Μεσσηνίας Βασιλική Σακκά, η οποία έκανε εκτενείς διαφωτιστικές αναφορές στον προβληματισμό περί έμφυλης λογοτεχνίας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ψυχοθεραπεύτρια­ - μεταφράστρια Ευαγγελία Ανδριτσάνου, παλιά μαθήτρια του Σταύρου Τσαγκαράκη, αλλά και του αδερφού του αργότερα, ψυχολόγου Μανώλη Τσαγκαράκη: μια σύμπτωση η οποία όλα αυτά τα χρόνια έμοιαζε με συνωνυμία -όπως εκμυστηρεύτηκε στο κοινό η κ. Ανδριτσάνου- και αποκαλύφθηκε μόλις πρόσφατα, όταν την ξαναβρήκε ο παλιός της δάσκαλος μέσω... Facebook.

Αποσπάσματα από το βιβλίο και τις ζωές που δεν έζησαν οι ηρωίδες του διάβασαν με μοναδικό τρόπο οι ηθοποιοί Γεωργία Τσαγκαράκη και Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, υπό τους ήχους μουσικών κομματιών τα οποία συνέθεσε και εκτέλεσε ζωντανά η Αννα-Μαρία Μουτεβελή, εμπνευσμένη από τα διηγήματα του βιβλίου. 

Τελευταίος, με το γνωστό του χιούμορ και τη χαρακτηριστική του αμεσότητα, μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας - ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

 Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Εκδόσεις Γαβριηλίδη και το βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις".