Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 15:56

Η πιθανή βροχή μετέθεσε για το Σάββατο την έναρξη του Καλαματιανού Καρναβαλιού (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Η πιθανή βροχή μετέθεσε για το Σάββατο την έναρξη του Καλαματιανού Καρναβαλιού (βίντεο)

 

Αύριο Σάββατο θα γίνει τελικά η έναρξη του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας και όχι σήμερα, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό. Η αλλαγή ανακοινώθηκε από το δήμο χθες το μεσημέρι και η απόφαση πάρθηκε, βάσει των προβλέψεων του καιρού. Την τελετή θα παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους "Walkman the band" και μουσική από τον dj Thanos D. 

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είπε πως είναι ενθουσιασμένος με την κινητοποίηση της πόλης, με την όρεξη που έχουν δείξει οι εθελοντές, οι σύλλογοι και οι φορείς. "Ολοι έκαναν το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει προβολή σε όλη την Ελλάδα και σκοπός είναι να διασκεδάσει ο κόσμος και να δουλέψουν τα μαγαζιά" τόνισε.

Ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος είπε πως έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί η έναρξη σε κλειστό χώρο, όμως δεν τηρούνταν όλες οι προϋποθέσεις που θα ήθελαν κι έτσι πάρθηκε η απόφαση η έναρξη να μεταφερθεί μια μέρα μετά. Για την έναρξη έγινε γενική πρόβα την Τετάρτη και όλα πήγαν καλά. Φέτος θα υπάρχουν και γκρουπ, τα οποία θα αναβιώσουν παλιά έθιμα διάφορων περιοχών, όπως το Ελαιοχώρι και τα Λέικα. 

Εκ μέρους της Καρναβαλικής Επιτροπής, η Χρύσα Λιάππα σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 πληρώματα και πως το καθένα θα έχει πολλά μέλη. Η Βάσω Παπαδοπούλου ανέφερε πως όποιος θέλει, μπορεί να κάνει αίτηση και να λάβει μέρος στο Καρναβάλι, ακόμα και τελευταία στιγμή, στο σάιτ ή στα γραφεία.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τις φετινές χορηγίες, οι οποίες έφτασαν μέχρι στιγμής τις 15.000 ευρώ. Υπάρχουν μικροί και μεγάλοι χορηγοί, ενώ υπάρχουν καταστήματα που προσφέρουν και είδη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Μπούχαλη στην έρευνα του δημοσιογράφου - συγγραφέα Ηλία Μπιτσάνη και τη συνεισφορά αυτή, στο Καρναβάλι. Τον ευχαρίστησαν γιατί δημοσίευσε άρθρα στα οποία γίνεται γνωστή η ιστορία του Καρναβαλιού της Καλαμάτας και των παλιότερων εθίμων.

Η Τασία Φοίφα ευχαρίστησε το Βαγγέλη Χαχή, ο οποίος επιμελήθηκε το σκετς της έναρξης, με θέμα την Ιζαμπώ. Τέλος, εκ μέρους των νέων εθελοντών ο Σταύρος Μπαγατέλας είπε πως έχουν λάβει μέρος πολλοί μαθητές στο Καρναβάλι και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER