Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 14:17

Ετος Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη

Γράφτηκε από την
Ετος Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο  και τους Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ευστάθιο Ευσταθόπουλο και Γυθείου καὶ Οιτύλου Φιλήμονα Ζέη, κατά την επίσκεψη του Μακαρίου στην Καλαμάτα, 23-3-1958



Από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι: το έτος 2011 είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη, επειδή συμπληρώνονται 50 έτη από της κοιμήσεως του.
Ο Χρυσόστομος Δασκαλάκης εποίμανε την Μεσσηνία από το 1945 έως το 1961, χρόνια δύσκολα μετά τον πόλεμο και την Κατοχή για τους κατοίκους της Μεσσηνίας .
Θεωρείται  ένας από τις μεγάλες  Εκκλησιαστικές προσωπικότητες  του εικοστού αιώνα,  κοινωνικός εργάτης και δημιουργός πλείστων φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων,  εκ των οποίων λειτουργούν μέχρι σήμερα, το Άσυλο Ανιάτων και το Ψυχιατρείο.
Αγάπησε το ποίμνιο του και   αγαπήθηκε  από αυτό.
Προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου αυτού ανδρός θα διεξαχθεί εκδήλωση στην Καλαμάτα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 και ώρα:
6 μ.μ, στο  Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
-Χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας
κ. Χρυσοστόμου.
Ομιλίες για την ζωή, την εποχή και το έργο  του Χρυσοστόμου Δασκαλάκη,  από:
- τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής Καλαμάτας,
-τον   κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών,
- τον κ. Ιωάννη Μπουγά, Θεολόγο.

Προβολή φωτογραφιών από την ζωή του Χρυσοστόμου Δασκαλάκη

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος  προσκαλεί όλους τους Μεσσηνίους να παρακολουθήσουν την ως άνω εκδήλωση τιμώντας τον Χρυσόστομο Δασκαλάκη, τον κοινωνικό αναμορφωτή,  τον «Πατέρα» της Μεσσηνίας, τον φιλάνθρωπο Ιεράρχη.



Από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας


NEWSLETTER