Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 21:39

Εκδήλωση στην Καλαμάτα για τις μεταμοσχεύσεις

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση στην Καλαμάτα για τις μεταμοσχεύσεις

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από κοινού με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων διοργανώνουν την Παρασκευή 14/10/2011 και ώρα 13:00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ημερίδα με κεντρικό θέμα «Μεταμόσχευση: από το Μύθο στην Πραγματικότητα».
Η ημερίδα είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μιας σειράς αντίστοιχων που θα λάβουν χώρα στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης που έχει κηρύξει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων.
Ως γνωστό, τα έτη 2011 και 2012 έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας ως έτη μεταμοσχεύσεων και στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί μια ευρεία κινητοποίηση και εκστρατεία σε όλη την χώρα με στόχο την προώθηση της ενημέρωσης ώστε να γίνει συνείδηση σε όλους μας τι σημαίνει μεταμόσχευση, τι σημαίνει δωρεά οργάνων.
Στην ημερίδα θα παραστούν ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Αναστάσιος Χατζής, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΜ κ. Ανδρέας Καραμπίνης και οι βουλευτές κ.Οδυσσέας Βουδούρης, κ. Δημήτριος Κουσελάς, κ. Νάντια Γιαννακοπούλου και κ. Έλενα Ράπτη.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Μεσσηνίας, η βουλευτής Μεσσηνίας κ.Νάντια Γιαννακοπούλου, μέλος της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων (νομικό πλαίσιο περί μεταμοσχεύσεων), ο κ.Δημήτρης Γάκης Διευθυντής Χειρουργός Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, («Μεταμόσχευση: από το Μύθο στην Πραγματικότητα»), και ο κ.Κώστας Ωρολογάς, λήπτης μοσχεύματος («Η ζωή πριν και μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς»).

Από το Νοσοκομείο Καλαμάτας


NEWSLETTER