Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 16:14

Εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας (βίντεο)

Πλούσιες εκδηλώσεις σχετικές με τη λογοτεχνία και την ποίηση διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας για το επόμενο διάστημα. Τις δράσεις του ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου το ΔΣ, στα γραφεία του στο Πνευματικό Κέντρο.

Η πρόεδρος Μαρία Τσαγκαράκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, ενώ παρόντες ήταν και ο Βασίλης Μπαζάνης γενικός γραμματέας και Γιώργος Σερεμετάκης ειδικός γραμματέας - υπεύθυνος οπτικοακουστικού υλικού. 

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην Κυπαρισσία, για την Ημέρα της Γυναίκας, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του σχολείου θα αναλυθεί το θέμα "Γυναικεία στερεότυπα και αναπαραγωγή κυρίαρχης πατριαρχικής ιδεολογίας στον ελληνικό

κινηματογράφο (1950-1967)" από την Μαρία Τσαγκαράκη. Η βραδιά θα κλείσει με το βιβλίο "Οι ζωές που δεν έζησαν - δεκατέσσερις μικρές ιστορίες γυναικών" του Σταύρου Τσαγκαράκη. Την παρουσίαση θα κάνει η φιλόλογος Πέτη Γράψα.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ακολουθεί εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η σχολική σύμβουλος Παναγιώτα Ψυχογιοπούλου θα παρουσιάσει τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 7 μ.μ. το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση "Το κιβώτιο" του Αρη Αλεξάνδρου, με τον ηθοποιό Φώτη Μακρή. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Το έργο αφορά την Αριστερά και τα κόμματα γενικότερα.

Το Σάββατο 29 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα γίνουν τα Φ' Πολυδούρεια, αφιερωμένα στην Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ. Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή του Βραβείου Ποίησης "Μαρία Πολυδούρη". Την Παρασκευή και το Σάββατο 26 και 27 Μαΐου στις 7 μ.μ. το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φιλοξενεί λαογραφικό διήμερο για το Μανιάτικο μοιρολόι. Εκεί θα ακουστούν και τραγούδια για τις βεντέτες, ενώ θα μετέχει και ο πρ. δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, ο οποίος συλλέγει μοιρολόγια. Θα ακουστούν μελοποιημένα μοιρολόγια από ομάδα μουσικών με επικεφαλής τη Γεωργία Ψαραδέλλη.

Ολες οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται μουσικά και θα καλύπτονται οπτικοακουστικά. Θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις βιβλίων και συνεργασίες με άλλους φορείς. 

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER