Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 18:34

Παρουσίαση παραμυθιών της Ευρυδίκης Σιγαλού 

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση παραμυθιών της Ευρυδίκης Σιγαλού 

Η παρουσίαση του διδακτικού παραμυθιού της συγγραφέως Ευρυδίκης Σιγαλού (από τους Γαργαλιάνους) θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας.

Η ίδια θα παρουσιάσει το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών με τίτλο «Μια βασίλισσα αλλιώτικη από τις άλλες» από τις Εκδόσεις "Αλφάβητο Ζωής", σε εικονογράφηση Νικόλιας Χριστοδουλοπούλου.

Είναι ένα διδακτικό παραμύθι που έχει να κάνει με τον μαγικό κόσμο των μελισσών, με μία βασίλισσα που η ιστορία της έχει μιαν αλλιώτικη συνέχεια από τις άλλες ιστορίες λουλουδιών και μελισσών … Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Ανδρέας Ζόμπολος διευθυντής του 1ου Δημοτικού Χώρας. Για την «Αξία των παραμυθιών και τη χρησιμότητά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία» θα μιλήσει η φιλόλογος Ζωή Ρήγα. Για το θέμα «Ορια και κανόνες στην οικογένεια» θα μιλήσει η κοινωνική λειτουργός Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, ενώ για το θέμα «Αλλεργία και πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τσιμπήματος από τη μέλισσα» θα μιλήσει ο Αλέξανδρος Τζωρτζίνης  παιδίατρος, συντονιστής - διευθυντής Κ.Υ. Γαργαλιάνων. «Τα μυστικά των μελισσών» θα αποκαλύψει ο Αθανάσιος Γκιώνης γεωπόνος - μελισσοκόμος. Στο τέλος η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. 

Η Ευρυδίκη Σιγαλού γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1961 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Σε ηλικία 8 ετών περίπου ήρθε οικογενειακώς στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στους Γαργαλιάνους, τόπο καταγωγής των γονέων της. Από τα 18 της ζει στο Μαρούσι, με ένα διάλειμμα  8 ετών που έζησε στην Κάρυστο. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι που στο τέλος έγινε και η ίδια επιχειρηματίας διοικώντας με επιτυχία δύο δικά της μεσιτικά γραφεία και αργότερα μία γκαλερί. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό ζωγράφο Τάσσο Σύντελη. Είναι μητέρα 2 παιδιών και εθελόντρια στο «Χαμόγελο του παιδιού». Το 2013 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της "Η κόρη του γιαλού" από τις Εκδόσεις Λιβάνη, το 2014 το παραμύθι "Μια βασίλισσα αλλιώτικη από τις άλλες" και το 2016 το παραμύθι "Η ιστορία του φυτού" από τις Εκδόσεις "Μέθεξις". Το 2017 θα κυκλοφορήσει το καινούργιο της παραμύθι "Η Μαρίτσα και ο Tony" από τις Εκδόσεις "Μέθεξις".

 


NEWSLETTER