Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 13:42

Μεγάλη συμμετοχή στους "Δρόμους του μπαρουτιού" στη Βέργα

Γράφτηκε από την

 

 

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση "Δρόμοι του μπαρουτιού" που έγινε το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο "Messinian Bay" στο Αλμυρό από τον Πολιτιστικό και Αναπτυξιακό Σύλλογο Βέργας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση μνημονεύτηκε ο οπλαρχηγός Χριστόδουλος Μέξης από τον Πόρο, ο οποίος μετέφερε το μπαρούτι από τη Σμύρνη στη Βέργα για την έναρξη της Επανάστασης του 1821. 

Νωρίτερα έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στη μνήμη όλων των πεσόντων της περιοχής στον απελευθερωτικό αγώνα. 

Χθες επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 196 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, στην Μονή Μαρδακίου Νέδουσας τα Τοπικά Συμβούλια και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας και Πηγών διοργάνωσαν το πρωί την εκδήλωση «Συμβολή των αγωνιστών της περιοχής Αλαγονίας στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία του 1821». 

 

Το απόγευμα στο Ελαιοχώρι έγινε εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων Γιαννιτσάνων, κατά τον Αγώνα του 1821, από την Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα». Ακολούθησε εσπερινός και αναπαράσταση.