Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 16:07

Τίμησαν την 25η Μαρτίου στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την

Με όλες τις τιμές γιορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τόσο στην Πύλο, έδρα του δήμου, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης.

Στην εθιμοτυπική τελετή, τελέστηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων εις μνήμην τους. Την αυτοθυσία των προγόνων τίμησαν και ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Αγγελος Χρονάς, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι πολίτες.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης δήλωσε: "Σήμερα γιορτάζει το ελληνικό έθνος. Η μέρα μας θυμίζει ότι εμείς οι Ελληνες βγαίνουμε πάντα νικητές, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Εύχομαι αυτή η παρακαταθήκη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους στο όνομα της ελευθερίας, να είναι το εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας".