Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 07:53

"Εκτός ύλης" με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την

 

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία "Εκτός ύλης" ή "Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου" του Κώστα Λεϊμονή έρχεται στην Καλαμάτα την Κυριακή 23 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕ, υπό τη σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαϊδη ("12 ένορκοι").

Το έργο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, είναι βραβευμένο από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών. Επειτα από την επιτυχημένη του πορεία στην Αθήνα (2016 - 2017) και λίγο πριν την ευρωπαϊκή του περιοδεία, έρχεται στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του θεατρικού φεστιβάλ που διοργανώνει η εταιρία παραγωγής "Οψεις Πολιτισμού".

Σχετικά με την παράσταση: Η πολιτική και η ορθή άσκησή της, κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, θεωρώντας την ως τη σημαντικότερη βάση για την ευημερία ενός κράτους και του λαού του. Σήμερα, οι πολίτες της Ελλάδας - και όχι μόνο - δεινοπαθούν λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει γίνει και κρίση αξιών. Δεινοπαθούν από την πολιτική κατάσταση της χώρας και του κόσμου, καθώς και από τους ανύπαρκτους - έως και ζημιογόνους πολλές φορές πολιτικούς «άρχοντες». Κοινώς από τους πολιτικάντηδες. Οπως εύστοχα έχει σημειώσει ο συγγραφέας Arthur Clarke «Ενας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ενας πολιτικός, τις επόμενες γενιές». Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μετατρέπεται από πολιτικάντης σε πολιτικός, εκφωνώντας πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή. Η παράσταση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι θεατές χωρίζονται σε συναδέλφους πολιτικούς και αγανακτισμένους πολίτες. 

Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Πολυτίμης Μαχαίρα, η πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Περού, οι φωτισμοί του Μανώλη Μπράτση, το βίντεο και η φωτογραφία της Αλεξάνδρας Μασμανίδη, το σκίτσο της Ιουλίας Μακρή, η γραφιστική επιμέλεια του Γιάννη Στιβανάκη. Βοηθοί σκηνοθέτη ήταν οι: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τάσος Κονταράτος, Δημήτρης Κακαβούλας, Νίκη Σκιαδαρέση.

Το θεατρικό κείμενο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Κριτική" και θα πωλείται στο θέατρο. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 13 ευρώ το γενικό και 10 το μειωμένο. Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (27210 87902). Για κρατήσεις: 2310 257218. Μέρος των εσόδων πηγαίνει στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης της Υγιεινής Διατροφής του Ινστιτούτου "Prolepsis", για τη σίτιση μαθητών σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της Ελλάδας.