Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 09:09

Εντυπωσιακή τελετή έναρξης στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης άνοιξε χθες το πρωί το 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - Αρχαία Μεσσήνη 2017, στο εκκλησιαστήριο.

Το κοινό παρακολούθησε το καλλιτεχνικό δρώμενο "Λυρική συνάντηση", το οποίο συνέθεσε ο μουσικολόγος - καθηγητής Πανεπιστημίου Μηνάς Αλεξιάδης. Ο ίδιος βασίστηκε σε κείμενα του Αλκαίου του Μεσσηνίου, ενώ η ιδέα ήταν του μαέστρου της Φιλαρμονικής Μεσσήνης, Γιώργου Μουνδρουλέα. Τη σκηνοθεσία και τους διαλόγους επιμελήθηκε ο καθηγητής Νίκος Φουσιάνης και την κίνηση η Αγγελική Αγγελοπούλου. Στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Παλαιολόγου. Μουσική έπαιξαν ζωντανά οι: Φιλοθέη Μαστέα, Ανδρέας Μανωλακάκης, Αντώνης Κουφουδάκης, Παναγιώτα Ντίνου, Σταύρος Δραγκιώτης, Μιχάλης Μιχαηλίδης. 

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος το χαρακτήρισε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής, γι' αυτό και συνεχάρη τους συντελεστές. 

Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη σημείωσε πως είναι μια σπουδαία δράση για την περιοχή, αφού το θέατρο "επιστρέφει" στο φυσικό του χώρο. Μάλιστα υποσχέθηκε ότι αν δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για το θεσμό, την επόμενη χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι συνδιοργανώτρια. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου Πάνος Πετρόπουλος, ο οποίος εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μουσική συμμετοχή είχε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης. 

Το Λύκειο Μεσσήνης "άνοιξε" το χορό των παραστάσεων με τις   "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη. Την παράσταση και την έναρξη είδαν οι μαθητές από τα σχολεία: Δημοτικό Κοπανακίου, Σπερχογείας, Μερόπης, 6ο, 8ο, 10ο Καλαμάτας, το Σύλλογο "Η χαρά του παιδιού" και τη Φιλαρμονική. Εκεί ήταν επίσης μαθητές από το Λύκειο Ανδρούσας, το Γυμνάσιο - Λύκειο Μολάων και το Λύκειο Μεσσήνης.

Σήμερα στις 10 π.μ. το Γυμνάσιο - Λύκειο Μολάων και το Λύκειο Ελους θα παίξουν το έργο "Κύκλωψ" του Ευριπίδη. 

Γ.Σαρ.