Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 18:48

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2017 οργανώνει η Ενωση Μεσσηνίων Συγγραφέων στα γραφεία της, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας αύριο Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. με θέμα «Η λογοτεχνία για το παιδί».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μεσσήνιος συγγραφέας παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων και γενικός γραμματέας της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Τασιόπουλος.

Το πρόγραμμα ξεκινά με χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Ε.Μ.Σ. Αγγελο Λάππα και με σύντομες τοποθετήσεις των Γαρυφαλλιάς Κατσαμπάνη, Βασιλικής Μουρίκη, Φίλης Ντόγκα και Μαρίας Σταθέα σχετικά με το έργο και τις απόψεις τους για τη λογοτεχνία για παιδιά, καθώς και για την κύρια μέριμνά τους κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Στην κεντρική ομιλία ο κ. Τασιόπουλος θα αναφερθεί στη λογοτεχνία για παιδιά, στις προϋποθέσεις και τους ορισμούς, την αποδοχή, την ανάγνωση, την ακρόαση του λογοτεχνικού έργου και το πώς υλοποιείται η λογοτεχνική λειτουργία ως αισθητική καλλιέργεια στο σχολείο ή όπου αλλού. Τον συντονισμό θα έχει ο ειδικός γραμματέας Κώστας Ζωτόπουλος.

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Βαγγέλης Τασιόπουλος στις 10 π.μ. θα συνομιλήσει με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου για θέματα φιλαναγνωσίας και για θέματα που θίγει ο ίδιος στο έργο του, όπως αυτό της αναπηρίας. 


NEWSLETTER