Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 16:41

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάν. Βαρουφάκη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Τα βιβλιοπωλεία ''Παπασωτηρίου'' και οι εκδόσεις ''Ποταμός'' οργανώνουν εκδήλωση την Tετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 7:00’ μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου (πεζόδρομος Αριστομένους 38, Καλαμάτα) παρουσιάζοντας το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη ''Κρίσης λεξιλόγιο, οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν'' έχοντας καλεσμένο τον συγγραφέα.
Σήμερα, εδώ στην Ελλάδα της Κρίσης, η μελαγχολία ξεπέρασε τα όρια του ατομικού και κινδυνεύει να μολύνει το σώμα της κοινωνίας ολόκληρης. Η πράξη είναι η καλύτερη γιατρειά. Συλλογικά και ατομικά. Το λεξικό τούτο, από τη μία εξηγεί τους όρους που αιωρούνται παντού (CDS, spreads κ.λπ.) ενώ, από την άλλη, η λεξικογραφική προσπάθεια ελπίζει να διαταράξει την κοινή μας μελαγχολία θέτοντας τους όρους της Κρίσης στο φως της κριτικής.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει τα βιβλία ''Τhe Global Minotaur: America, the True Origins of the World Economy'', ''Modern Political Economics: Making sense of the post-2008 world'', ''Θεωρία Παιγνίων. Η θεωρία που φιλοδοξεί να ενοποιήσει τις κοινωνικές επιστήμες'', ''Πολιτική Οικονομία. Η οικονομική θεωρία στο φως της κριτικής'', ''Game theory. Α critical text'', ''Foundations of Economics'' και ''Rational Conflict''.
Tη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Δημόπουλος
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος


NEWSLETTER