Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 08:22

"Το σκλαβί" από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
"Το σκλαβί" από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Το πολύ γνωστό και βραβευμένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου "Το σκλαβί" ανεβαίνει από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας από την Τετάρτη 19 έως και το Σάββατο 22 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο και το Σάββατο και την Κυριακή στις 11.30 π.μ.

Το εισιτήριο είναι 10 για τους ενήλικες και 7 ευρώ για παιδιά, μαθητές ανέργους. Ενα ευρώ από κάθε εισιτήριο θα διατεθεί στην "Κιβωτό του κόσμου". Οι θέσεις είναι αριθμημένες και εισιτήρια προπωλούνται 6 - 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Η σκηνοθεσία και οι αυτοσχεδιασμοί ανήκουν στη Δέσποινα Δρεπανιά και στον Κωνσταντίνο Μαραβέλια, η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού, τα σκηνικά σχεδίασε η Κατερίνα Μηλιαρέση και μαζί της η Λέττα Πετρουλάκη επιμελήθηκε τα κοστούμια και το φροντιστήριο. Τη διδασκαλία των τραγουδιών έκανε η Κατερίνα Πετρουλάκη και την αφίσα σχεδίασε η Τζένη Ντεκελέ. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Λίνας Νικολακοπούλου. Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Τσιούπα, η επιμέλεια του προγράμματος και των κειμένων ήταν της Λέττας Πετρουλάκη. Φωτογραφίες έβγαλε ο Νίκος Τζαβάρας. Οι ηχητικές - φωτιστικές εγκαταστάσεις είναι του Χρήστου Συκά. 

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, η πρόεδρος Λέττα Πετρουλάκη είπε πως οι πρόβες και η ετοιμασία κράτησαν αρκετό καιρό και είχαν εντατικούς ρυθμούς. Η ιστορία βασίζεται σε ένα λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, το οποίο όμως αποτελεί μια "κανονική" παράσταση για ενήλικες, και για παιδιά. "Υπάρχουν νοήματα πίσω από κάθε λέξη, είναι ένα έργο τρυφερό, που αξίζει να το δουν οι θεατές όλων των ηλικιών", εξήγησε.

Η Δέσποινα Δρεπανιά είπε πως ξαναβρέθηκε στη σκηνή μετά από αρκετά χρόνια, μαζί με τον Κ. Μαραβέλια και τη Λ. Πετρουλάκη, κάτω από άλλες συγκυρίες. "Το έργο δεν είναι καθόλου εύκολο, μας καλεί να ζήσουμε μια περιπέτεια, γιατί όλοι μας είμαστε "σκλαβιά" κατά κάποιο τρόπο. Κουβαλάμε το χρέος μας και κυρίως την αγάπη" σημείωσε η σκηνοθέτης. 

Ο Κων. Μαραβέλιας τόνισε πως το "Σκλαβί" δείχνει την πορεία του ανθρώπου προς την ωρίμανση, μέσα από διάφορα ηλικιακά στάδια. Σχόλια για την παράσταση έκαναν και οι νεαροί ηθοποιοί Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Αναστασία Πετροπούλου, Γιώργος Χρονόπουλος, υπογραμμίζοντας τις τόσο ξεχωριστές εμπειρίες που τους δίνει το θέατρο. 

Οι συντελεστές ευχαρίστησαν την Ξένια Καλογεροπούλου και το Νίκο Κυπουργό για την παραχώρηση των έργων τους και εξέφρασαν την ευχή να παραβρεθούν και οι ίδιοι στις παραστάσεις. 

Αναλυτικά παίζουν οι: Ρουμπίνη Αγγουρά, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Φρόσω Ανδριώτη, Λουκάς Βασιλάκης, Γιώτα Βασιλειάδη, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Μαρία Βέβε, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Σέβη Δημητρακοπούλου, Κανέλλος Δημητριάδης, Γιάννης Δίσκος, Γωγώ Καλογεροπούλου, Χριστίνα Καπέλλα, Ιωάννα Κινινή, Δημήτρης Κινινής, Ιωάννα Κοκκορόγιαννη, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Γιολάντα Μιτακίδη, Γωγώ Μπάκα,  Ηλίας - Ορέστης Μπαχαρακάκης, Ηρώ Ξυνού, Χάρης Παναγιωτόπουλος, Κάλλια Παπαμικρούλη, Νικόλας Παχτίτης, Αναστασία Πετροπούλου, Στεφανία Σουπουρτζή, Αντώνης Σταματέλος, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Στέλλα Φουντέα.

Γ.Σαρ.

 

 


NEWSLETTER