Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 08:47

Τετραήμερες εκδηλώσεις  της "Kalamata Lindy Hop"

Γράφτηκε από την
Τετραήμερες εκδηλώσεις  της "Kalamata Lindy Hop"

 

Ξεκινά την επόμενη Πέμπτη, 11 Μαΐου η τετραήμερη σειρά εκδηλώσεων της χορευτικής κοινότητας "Kalamata Lindy Hop", με τίτλο "Kalamata Lindy Exchange".

Το φεστιβάλ αυτό θα συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης και θα παρουσιάσει δρώμενα από κοινού. Το λίντυ χοπ είναι ένας χορός από την οικογένεια του σουίνγκ, με ρίζες στη νέγρικη παράδοση των δεκαετιών '20 - '30. Η κοινότητα του χορού εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχει και "Lindy Hop Greece", εδώ και κάποια χρόνια. 

Κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, μέλη της κοινότητας από την Καλαμάτα, είχαν εθελοντικά χορέψει σε κάποιες συναυλίες του Τζαζ Φεστιβάλ Καρδαμύλης. Ετσι, γεννήθηκε η ιδέα και φέτος το κοινό θα δει εκδηλώσεις με πολύ χορό και μουσική. Η πρώτη βραδιά, ξεκινά την Πέμπτη 11/5 στον Πεζόδρομο Αμφείας στις 7.30 μ.μ. με δωρεάν μάθημα. Στις 8.30 μ.μ. θα αρχίσει συναυλία (ανοικτή για το κοινό) με την Ιngrid Lucia από τη Νέα Ορλεάνη και τη μπάντα της από τη Νορβηγία. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή στις 7 μ.μ. θα αρχίσει από την Υπαπαντή ποδηλατοβόλτα με διάφορες στάσεις για χορό και ξενάγηση σε όλη την Καλαμάτα. Η κατάληξη θα είναι στη Στοά Λόντου στο "Baba yaga" όπου σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβληθεί ταινία για το λίντυ χοπ, στις 9.30 μ.μ. 

Η διοργάνωση "Lindy Hop Kalamata Exchange" θα συνεχιστεί το Σάββατο στην Καρδαμύλη στις 7 μ.μ. με χορό στο καφέ "Χάι χού" και την Κυριακή στις 4.30 μ.μ. με ξενάγηση στην παλιά πόλη. Το παρών θα δώσουν επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα γνωρίσουν την Καλαμάτα και την Καρδαμύλη. Στις 5 μ.μ. αρχίζει μάθημα από την κοινότητα "Lindy Hop Greece" και στις 7.45 μ.μ. ξεκινά η μεγάλη χορευτική παρέλαση, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία. Εκεί θα συνεχιστεί ο χορός και η μουσική. 

Για το θέμα μίλησαν χθες στη σχολή "Mi alegria" ο Michael Widmer χοροδιδάσκαλος, εκ των ιδρυτών του "Lindy Hop Greece", ο Γιάννης Μπαζιώτης, ο Νικήτας Σαραντάκος και η Σοφία Κωνσταντινέα, από τη χορευτική κοινότητα της Καλαμάτας.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER