Κυριακή, 07 Μαϊος 2017 13:51

Παράσταση αφιερωμένη στον Πέτρο τον Λαμπαδάριο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Πέτρο τον Λαμπαδάριο, γνωστό ως ο «Μότσαρτ της Ανατολής», συνδιοργανώνουν στην Καλαμάτα (στις 29 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου και ώρα 8 το βράδυ) ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός-Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Αινούντες».

Η παράσταση, που γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 240 χρόνων από τον θάνατό του τιμώμενου μουσικού, έκανε πρεμιέρα στο «Γρυπάρειο» Πολιτιστικό Κέντρο στη Μύκονο, την Κυριακή 30 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση και συνδιοργάνωση του Δήμου Μυκόνου, του τοπικού ΚΔΕΠΑ και της Μητρόπολης Σύρου, Τήνου, Κέας, Ανδρου και Μυκόνου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου, πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μαραγκός εκπροσωπώντας  τον μητροπολίτη Δωρόθεο, ο δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αιγαίου κ. Μπρίγγος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Μυκόνου κ. Ατζαμόγλου, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου Ανδριανή Κουφού και πολύς κόσμος.

Η βυζαντινή χορωδία «Αινούντες», το πρωί της Κυριακής, έψαλε κατά τον όρθρο και τη θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, ενώ στη συνέχεια οι πρόεδροι των δύο συλλόγων πρόσφεραν στους διοργανωτές μεσσηνιακά προϊόντα.