Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 19:51

Βιωματικό σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες αυτό το Σαββατοκύριακο

Γράφτηκε από την
Βιωματικό σεμινάριο  αυτοάμυνας για γυναίκες αυτό το Σαββατοκύριακο

Βιωματικό σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες με τη γνωστή εκπαιδεύτρια πολεμικών τεχνών, συγγραφέα και δημοσιογράφο Σου Παπαδάκου, θα διεξαχθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για έναν κύκλο πρωτότυπων σεμιναρίων ατομικής προστασίας και αυτοάμυνας, αποτελούμενο από τρία αυτοτελή σεμινάρια, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Μεσσηνία.
Το πρώτο σεμινάριο του συγκεκριμένου κύκλου είναι διάρκειας 10 ωρών τουλάχιστον και απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες γυναίκες κάθε ηλικίας - ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι προηγούμενη εμπειρία σε οποιοδήποτε είδος πολεμικής τέχνης.
Η διδασκαλία του πρώτου σεμιναρίου περιλαμβάνει: Αναλύσεις σημαντικών παραγόντων της γυναικείας φύσης και της ατομικής προστασίας που σχετίζεται με αυτή. Φυσιολογία και άρτια εκμετάλλευση των αντιδράσεων του σώματός μας σε απειλητικές καταστάσεις. Ανάλυση της δύναμης της σκέψης σε απειλητικές καταστάσεις. Συνειδητοποίηση διαφόρων αντιδράσεων του σώματος και αξιοποίησή τους για την αυτοάμυνα. Μετατροπή των μειονεκτημάτων του αμυνόμενου σε πλεονεκτήματα. Ανάπτυξη ορθής κρίσης, ορθής αντίληψης και κατάλληλης τεχνικής σε απειλητικές καταστάσεις. Ενδελεχή προσέγγιση ψυχολογίας θύτη και θύματος. Κατανόηση παραμέτρων αντίληψης, αποφυγής, αιφνιδιασμού και ανατροπής επικίνδυνων καταστάσεων. Μηχανική του ανθρώπινου σώματος και μυστικά ισορροπίας. Ζωτικά θέματα, η γνώση και κατανόηση των οποίων είναι απαραίτητες σε όλους μας για την ασφάλειά μας. Τέλος, επίδειξη πρακτικής εφαρμογής των τεχνικών και οδηγίες εξάσκησης των διδασκόμενων τεχνικών.
Εκτός από τη Σου Παπαδάκου θα διδάξει και η ψυχολόγος Καρόλα Folle-Αλέπη.
Οι ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι, το Σάββατο 12/11 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και την Κυριακή 13/11 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 60 ευρώ, ενώ παρέχεται έκπτωση 20% σε μέλη της ίδιας οικογένειας, σε φοιτήτριες (πάσο), σε τρίτεκνες οικογένειες και σε εργαζόμενες στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.
Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα εκπαιδευτήρια, τηλ. 27210 92022 και 27210 92122, e-mail: fbougas@bougas-school.gr.


 

Η Σου Παπαδάκου είναι βραβευμένη συγγραφέας και φωτογράφος, εκπαιδεύτρια πολεμικών τεχνών, επίσημη προπονήτρια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κάτοχος σήμερα μαύρης ζώνης 6 dan στο shotokan karate. Είναι η μοναδική γυναίκα στην Ευρώπη και μία από τις ελάχιστες στον κόσμο σ' όλα τα συστήματα των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών με αυτόν τον υψηλό βαθμό.

Ηταν επί σειρά ετών πρωταθλήτρια και μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας καράτε, με μεγάλο αριθμό διεθνών διακρίσεων στο ενεργητικό της, εκπαιδευμένη σε πολλά είδη πολεμικών τεχνών, τακτικών μάχης και αφοπλισμών, σύγχρονων και παραδοσιακών όπλων και διεθνών συστημάτων αυτοάμυνας (Ηaganah, Krav Maga, Fierce Israeli Guerilla Hand-to-hand Tactics, Filippino Combat System of knife and stick fighting κ.ά.) από εκπαιδευτές κορυφαίου επιπέδου παγκοσμίως.

Σήμερα διδάσκει η ίδια εκπαιδευτές σε εξειδικευμένα σεμινάρια ατομικής προστασίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Εχει δημοσιεύσει σημαντικές μελέτες πάνω στο θέμα των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών και ετοιμάζει το δικό της πρωτοποριακό εγχειρίδιο σχετικά με τακτικές αντιμετώπισης των σύγχρονων πραγματικών επιθέσεων στο δρόμο.

 


NEWSLETTER