Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 07:54

Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Η «Λωξάντρα» από την Πέμπτη στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την

 

Ολα είναι έτοιμα για την μεγάλη, νέα παραγωγή του ΜΕΘ «Λωξάντρα», η οποία ανεβαίνει στο Κάστρο Καλαμάτας από την Πέμπτη ως την Κυριακή στις 9.30 μ.μ.

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Περικλής Αλμπάνης, τα σκηνικά – κοστούμια ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος και βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Μύλη Παπαβασιλείου.

Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο φέτος κλείνει 40 χρόνια και έχει σκοπό να συνεχίσει τη δράση του με την ίδια θέρμη. Ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου πως για το έργο οι συντελεστές εργάστηκαν 6 μήνες. Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα κοστούμια είναι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Για την παραχώρηση συνέβαλε ο Μεσσήνιος πρόεδρος Σάκης Θεοδωρόπουλος. 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη «Λωξάντρα» από το ΜΕΘ

Ο Θόδωρος Σινάνης, η ψυχή του ΜΕΘ για 35 χρόνια σημείωσε πως το ΜΕΘ είναι σε πολύ καλή φάση γιατί το ΔΣ του είναι δεμένο και δουλεύει σε πολύ καλό κλίμα. Εξέφρασε την πεποίθηση πως ο νέος πρόεδρος θα το οδηγήσει με ασφάλεια για τα επόμενα 40 χρόνια. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ σημαντική προσφορά του αδελφού του, Γιάννη Σινάνη, στο ΜΕΘ.

Ο Περικλής Αλμπάνης συνεργάζεται για το ΜΕΘ για 3η φορά και αυτό που έχει καταλάβει είναι πως υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη. “Στην παράσταση αυτή ο κόσμος θα γελάσει, θα τραγουδήσει γνωστά τραγούδια, θα δει πόση αγάπη είχε μέσα της η Λωξάντρα” πρόσθεσε.

Η Γεωργία Λαζάρου χαρακτήρισε την κεντρική ηρωίδα “βασίλισσα” λόγω της μεγάλης ψυχής της και η Ολυμπία Βενιζελέα τόνισε πως το έργο θα αγγίξει τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Τέλος ο Παύλος Κλάδης είπε πως οι όμορφες αναμνήσεις είναι το καλύτερο δώρο και πως τέτοιες, προσφέρει απλόχερα το ΜΕΘ. 

Τη ζωγραφική του σκηνικού επιμελήθηκε ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος, την κατασκευή οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας Αγγελόπουλος, Γιάννης Αγγελόπουλος. Η επιμέλεια φροντιστηρίου ήταν της Μαρίας Λυκούση και της Λούλας Αναγνωστοπούλου, οι φωτισμοί και τα ηχητικά του Χρήστου Κουτσαϊμάνη. Ο χειρισμός φωτισμών είναι του Γιώργου Νικολόπουλου και του Χρήστου Νικολόπουλου. Τη φωτογράφιση έκανε ο Λεωνίδας Μακρής, υπεύθυνη διαδικτύου ήταν η Καίτη Αντώναρου, την ηχογράφηση έκανε ο Γιώργος Κλείδωνας, το βίντεο ο Θανάσης Πουλόπουλος. Η επιδιόρθωση των κοστουμιών έγινε με τη φροντίδα της Ολγας Λάκκα. 

Παίζουν οι: Βανέσσα Αδαμοπούλου, Κώστας Αλεξίου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Λεωνίδας Βέλλης, Ολυμπία Βενιζελέα, Τρύφωνας Βίγκος, Ελένη Γιαννακοπούλου, Γιώργος Γκιουλέας, Δημήτρης Γκολώνης, Νατάσα Δημητρακοπούλου, Λίνος Δουλάμης, Σοφία Δούση, Σταυρούλα Εξηνταβελώνη, Γιώτα Ζαχαροπούλου, Παύλος Κλάδης, Γεωργία Λαζάρου, Μαρία Λαζάρου, Βενετία Λιακουνάκου, Μαρία Λυκούση, Μελιάννα Μάκαρη, Βίνα Μάλαμα, Αντώνης Μπούνας, Δημήτρης Ξυδέας, Ελενα Παναγοπούλου, Μύλη Παπαβασιλείου, Βασιλική Σεβαστέλη, Χρυσούλα Σιψά, Παναγιώτης Σπυρακόπουλος, Δώρα Σπυροπούλου, Ελένη Τσαούση, Ζωή Τσαούση, Αθηνά Τσοπάνη.

Ακόμη οι μικροί: Γεράσιμος Δημόπουλος, Νικολέττα Λυμπεροπούλου, Στέλιος - Δημοσθένης Στυλιανόπουλος.

Οι μουσικοί: Χρήστος Λαδάς, Ελένη Περτσελάκη, Βασίλης Κόνιαρης, Eλις Μετα.

Καραγκιόζη θα παίξει ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος. 

Γ.Σαρ. 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη «Λωξάντρα» από το ΜΕΘ