Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 16:02

Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Τούβε: “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Τούβε: “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια”

Η παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Τούβε “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια” θα γίνει στον πολυχώρο του Πάρκου Λιμενικού Καλαμάτας τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 9 μ.μ.

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι ψυχολόγοι Γιώτα Παπαγεωργίου και Εφη Πολίτη. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Βίκυ Βετουλάκη δημοσιογράφος και αποσπάσματα θα διαβάσουν η φιλόλογος Ξένια Αλεξανδροπούλου. Την ανάλυση του βιβλίου θα κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο Χρήστος Τούβε κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική δουλειά. Είναι κάτοχος πτυχίων Λογιστικής, Management και Μεταπτυχιακού Διπλώματος MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εχει κάνει αυτοέκδοση του βιβλίου του, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από το αναγνωστικό κοινό και στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τη Γ' έκδοση στο εξώφυλλο, ενώ μέσω του παγκόσμιου site Amazon κυκλοφορεί σε 63 χώρες του εξωτερικού. Την επίσημη σελίδα του στο Facebook ως συγγραφέα, την παρακολουθούν περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι σε διάστημα σχεδόν 2 ετών, ενώ στις παρουσιάσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα, έχει κάνει εντύπωση η διαφορετική και θεατρικού τύπου παρουσίαση. 

Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός παιδιού μ' ένα παππού και δείχνει τη γέννηση, εξέλιξη και ωρίμανση μίας σχέσης ζωής. Είναι ένα εγχειρίδιο ζωής μυθιστορηματικού τύπου με πολλά στοιχεία ψυχολογίας και είναι αφιερωμένο στην τρίτη ηλικία, ενώ αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το τέλος κάθε κεφαλαίου. Εκεί υπάρχουν τα σημεία-κλειδιά, όπου ο αναγνώστης ταυτίζεται. 

Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Γιάννης Γαβαλάς, ένας άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Ρίτσο και τον Νίκο Καββαδία.

''Σε μία αλάνα της Σικελίας, ένα νεαρό παιδί, ο Ροντρίγκο Παλάσιο, δείχνει να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Φράντσε ή αλλιώς στον σοφό παππού της γειτονιάς του, που τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί. Μέρα με τη μέρα, ο κύριος Φράντσε μαθαίνει στον Ροντρίγκο, με την μορφή μικρών διηγήσεων και ιστοριών, το νόημα της ζωής. Η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη, που τελικά ο Ροντρίγκο καταλήγει ακόμα και στα βαθιά γεράματα να τον σκέφτεται έντονα, ξεκινώντας την συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια”, για να τηρήσει την υπόσχεση που του έδωσε κάποτε. Ο Ροντρίγκο μεγαλώνοντας, γίνεται ένας πολύ γνωστός συγγραφέας, μόνο που αθετεί την υπόσχεσή του να γράψει το βιβλίο. Η αρρώστια χτυπάει την πόρτα του συγγραφέα μας και καλείται μέσα σ’ ένα βράδυ, δίπλα στο τζάκι, να προλάβει ν’ αποδώσει φόρο τιμής στον παππού Φράντσε. Είναι τόσο συναισθηματικός αυτό το βράδυ, που οι αναδρομές του στον παρελθόν δεν έχουν καμία συνοχή. Θα τα καταφέρει'';

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER