Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 08:14

«Αξιον Εστι» στην Αρχαία Μεσσήνη 

Γράφτηκε από τον
«Αξιον Εστι» στην Αρχαία Μεσσήνη 

Στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, το διαχρονικό έργο “Αξιον Εστι”, όπου η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη συναντά την εξαίσια μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Για μια “φωτεινή βραδιά” ‘έκανε λόγο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο της Μεσσήνης για την πιο πάνω εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Μεσσήνης, Καλαμάτας και ο Σύλλογος απανταχού Νησιωτών “Ο Πάμισος”, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ως “ιστορικό γεγονός” χαρακτήρισε τη συναυλία αυτή ο Κώστας Τσεφαλάς, εκπρόσωπος του συλλόγου “Ο Πάμισος”, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη συμμετοχή του Νησιώτη τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλου, ο οποίος -όπως είπε- “ταξίδεψε με το έργο αυτό σε όλο τον κόσμο και τώρα επιστρέφει στην πατρίδα του”. Παράλληλα τόνισε τη συμβολικότητα του χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης και το τεράστιο έργο που για χρόνια επιτελεί σε αυτόν ο αρχαιολόγος καθηγητής Πέτρος Θέμελης.

Η αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Αρχαία Μεσσήνη αποτελεί ιδανικό χώρο για αυτή τη “συνάντηση του σύγχρονου πολιτισμού με τον αρχαίο”, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Σταμάτης Φριτζίλας, προϊστάμενος προϊστορικών και ιστορικών αρχαιοτήτων, τόνισε ότι η υπηρεσία του πολύ συχνά συναινεί σε ανάλογες χρήσεις των αρχαίων μνημείων, προκειμένου να συνδράμει στη διάχυση του πολιτισμού, τονίζοντας ότι γι’ αυτό το λόγο η είσοδος στην εν λόγω εκδήλωση θα είναι δωρεάν.

Τέλος, από την πλευρά του, ο διευθυντής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας Κώστας Νικολέας, αναφέρθηκε στους συντελεστές της προσπάθειας και συγκεκριμένα στον τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο, στον ψάλτη Κώστα Σιάχο, στον αφηγητή Γιώργο Τσαπόγα, όπως και στην Σοφία Τσόγκα που έκανε την προετοιμασία της χορωδίας.

Β.Γ.Μ.

 


NEWSLETTER