Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 18:09

Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Σταυρόπουλου στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Σταυρόπουλου στην Κυπαρισσία

 

Η παρουσίαση του βιβλίου “Το παν στη ζωή είναι το Παν. Πίστις, Αγών, Νίκη” θα γίνει στην Κυπαρισσία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» από τις Εκδόσεις “Οστρια” και το γιατρό – συγγραφέα Νίκο Ι. Σταυρόπουλο. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η ψυχολόγος Γιώτα Παπαγεωργίου, ο συγγραφέας – εκπαιδευτικός Στάθης Παρασκευόπουλος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι: Ελένη Δρακουλάκου και Χρήστος Χήναρης. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Βετουλάκη.

«Το παν στη ζωή είναι το Παν» είναι ένα βιβλίο - αφιέρωμα σε έναν άνθρωπο του μόχθου, που ζώντας μέσα σε δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να σταθεί όρθιος. Αν και αγράμματος, πήρε τα μαθήματα που του δόθηκαν, από τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και τους ανθρώπους που συναναστράφηκε, και ανέπτυξε μια φιλοσοφία ζωής, που ακολουθούσε κάθε στιγμή και που μέσα από συζητήσεις, αλλά και παραδείγματα, προσπάθησε να την μεταφέρει στο γιο του, για να τον βοηθήσει να πορευτεί πιο άνετα, έχοντας έναν μπούσουλα να στηριχθεί, στη δική του ζωή. Ο πυρήνας του βιβλίου, είναι και ο τίτλος του βιβλίου. Το παν στη ζωή είναι το Παν. Τα πάντα στη ζωή γίνονται και μπορείς να είσαι νικητής αρκεί να πιστέψεις και να αγωνιστείς. Μόνο αν πιστέψεις και αγωνιστείς για αυτό θα βγεις νικητής. Εντάξει είναι απλό, αρκεί να το σκεφτείς λίγο. Αλλά…

Ο Νικόλαος Ι. Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Κάτω Μέλπεια Μεσσηνίας, από γονείς βιοπαλαιστές. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια, βοηθώντας και αυτός στις διάφορες ασχολίες της οικογένειας. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έγινε χειρουργός ουρολόγος. Πήρε τον τίτλο του διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό με υποτροφία του ΙΚΥ. Εχει υπάρξει συν-συγγραφέας σε 3 επιστημονικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Η αγάπη του για τον τόπο του τον έκανε να γυρίσει στην Καλαμάτα, όπου άνοιξε το ιδιωτικό του Ιατρείο και συνεχίζει ακόμα να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να προσφέρει το καλύτερο στους ασθενείς του. Εχει ασχοληθεί με τα κοινά και είναι μέλος του ΔΣ του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου για πολλά χρόνια. Είναι παντρεμένος και έχει 3 αγόρια. Πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος για το καλό και προικισμένος από το Θεό με ικανότητες για να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Πιστεύει ότι όλοι μπορούν, αρκεί να το πιστέψουν και να δουλέψουν.

 

 


NEWSLETTER