Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 09:11

Συναυλία αγάπης για να αποκτήσει μέρος της όρασής του ο Καλαματιανός μουσικός Μάριος Σαρέλλας

Γράφτηκε από την
Συναυλία αγάπης για να αποκτήσει μέρος της όρασής του ο Καλαματιανός μουσικός Μάριος Σαρέλλας

Την εθελοντική προσφορά συναντούν η μουσική και η τέχνη σήμερα, Κυριακή βράδυ, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”.

Οι ήδη καταξιωμένοι μουσικοί, που έκαναν στο σχολείο τα πρώτα τους βήματα, τώρα βοηθούν το συνάδελφό τους Μάριο Σαρέλλα να ταξιδέψει στην Αγγλία για να κάνει μια σημαντικότατη επέμβαση, η οποία θα του εξασφαλίσει τμήμα της όρασής του.

Η βραδιά θα ξεκινήσει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΜΣΚ. Η συναυλία γίνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Στην είσοδο θα υπάρχουν δελτία εισόδου συναυλίας και η αξία τους θα είναι 5 ευρώ. Στο χώρο της συναυλίας θα υπάρχει και κουτί για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει με όποιο ποσό δύναται. Δελτία εισόδου θα υπάρχουν και στο βιβλιοπωλείο “Bookmark Lykourgos” (Πεζόδρομος Οδού Αντωνοπούλου, Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας). 

Ο Μάριος Σαρέλλας γεννήθηκε στην Καλαμάτα τον Μάρτιο του 1993, αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και είναι μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μ.Σ.Κ. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Μουσικών Σπουδών. Είναι γνωστός στην πόλη μας και όχι μόνο από διάφορες εκδηλώσεις και live που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς. Από 6 μηνών μέχρι και σήμερα έχει κατά καιρούς, προχωρήσει σε σειρά εγχειρήσεων, τόσο σε Ελλάδα και εξωτερικό, για το συγγενές γλαύκωμα που εκδηλώθηκε εκ γενετής. Αυτή τη στιγμή πρέπει να μεταφερθεί (μέσα στον Οκτώβριο) στο Λονδίνο - όπως κρίνουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν - για μια ακόμη επέμβαση. Δυστυχώς ο ίδιος αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα. 

Η “Ε” μίλησε με τους εθελοντές – μουσικούς, οι οποίοι θα προσφέρουν ... τις νότες τους, για αυτό τον αξιέπαινο σκοπό. Εκ μέρος του Συλλόγου, ο πρόεδρος Γιώργος Ηλιόπουλος αναφέρει: "Οταν ήμασταν μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας, οι καθηγητές μας - πέρα από τις οικογένειες μας - μας έμαθαν να βοηθάμε και να προσφέρουμε όπου μπορούμε, πριν καν μας ζητηθεί. Από την στιγμή που θα μπορούσαμε καθ' οποιονδήποτε τρόπο να συνεισφέρουμε οπουδήποτε. Ησυχα, ήρεμα, χωρίς ανακοινώσεις και "θόρυβο". Ο ένας με τον άλλον ,είμαστε κάτι περισσότερο από παλαιοί συμμαθητές και διαφορετικές γενιές μεταξύ μας. Είμαστε ο Σύλλογος Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και είμαστε μια οικογένεια. Μια οικογένεια που μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Μια οικογένεια που αποτελείται από απόφοιτους, μαθητές, καθηγητές και γονείς και όλοι μαζί προσπαθούμε να προσφέρουμε να δημιουργούμε να πρωτοπορούμε και να στηρίζουμε. Αυτή τη φορά, ένα μέλος της οικογένειας των αποφοίτων έχει ανάγκη την στήριξή μας. Οχι την χρηματική, μα και την συναισθηματική... ο Μάριος, έχει μπροστά του μια δύσκολη πορεία, μια δοκιμασία αλλά δεν είναι μόνος. Μαζί του είμαστε όλοι. Σε αυτό το "όλοι" εννοούμε όλη την πόλη της Καλαμάτας κι ευρύτερα.  Ευχαριστούμε κάθε έναν ξεχωριστά για την υποστήριξη μέχρι στιγμής. Είμαστε σίγουροι πως την Κυριακή το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου θα είναι ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, από συναισθήματα. Και εμείς, θα κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα για να σας ευχαριστήσουμε... θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί ... για τον Μάριο”.

Η τραγουδίστρια Μαρία Κρασοπούλου δηλώνει: “Ευχόμαστε ολόψυχα να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια για τον Μάριο, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να έχει μια δημιουργική καθημερινότητα μέσα από την μουσική και τις σπουδές του. Καλούμε τον κόσμο σε μια βραδιά που επίκεντρο είναι ο μόνον ο Μάριος και η θέλησή του για πρόοδο και για ζωή”. 

“Ο Μάριος ειναι ένα παιδί γεμάτο ταλέντα και όνειρα... πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, έχει περάσει τόσα πολλά κι όμως δεν το βάζει κάτω. Πραγματικά αξίζει να του δώσουμε όποια βοήθεια μπορούμε. Ξέρω ότι δεν υπάρχει σε κανέναν περίσσευμα... αλλά η βοήθεια που χρειάζεται είναι από το υστέρημά μας, κάπου άκουσα ότι αυτή είναι και η πραγματική φιλανθρωπία, να δίνεις με χαρά αυτό που δεν έχεις... Για τον Μάριο θα δώσουμε συναυλία στις 24 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Θα είναι ο Σύλλογος Αποφοίτων ΜΣΚ Μαρία Κάλλας και όλοι οι ντόπιοι καλλιτέχνες για να στηρίξουν τον Μάριο, τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την αποκατάσταση αυτού του 10% της όρασής του. Τον αγαπώ και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειάζεται” σχολιάζει η ερμηνεύτρια Μυρτώ Καμβυσίδη.

Ο κιθαρίστας Αντώνης Κουφουδάκης λέει από την πλευρά του: “Πρόκειται για ένα καταπληκτικό παιδί με απίστευτη αίσθηση του χιούμορ! Ναι! Ακριβώς όπως σας το λέω! Εχει απίστευτη αίσθηση του χιούμορ! Κατά τα άλλα... λυπάμαι που συμμετέχω σε αυτήν την συναυλία! Ειλικρινά λυπάμαι! Υποτίθεται ότι μετά από τόσα χρόνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης η “πρόνοια” για τέτοια ακριβώς θέματα και μάλιστα εντός ευρωζώνης... έχει τον τρόπο να χρηματοδοτεί και να να στηρίζει ανθρώπους που - δεν επέλεξαν αλλά - γεννήθηκαν με ένα πρόβλημα υγείας! Αλλά επειδή δυστυχώς αυτό που ζούμε είναι διαφορετικό, όποιος μπορεί να δώσει κάποια χρήματα βοηθώντας τον Μάριο να το κάνει! Δεν πρόκειται για συναυλία προβολής, αλλά για μια αφορμή να βοηθήσουμε ένα φίλο”.

Η φλαουτίστα Φιλοθέη Μαστέα σημειώνει για τη βραδιά: “Οταν γνώρισα τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΜΣΚ, γιατί εγώ δεν αποφοίτησα από το Μουσικό, κατάλαβα πως ήταν κάτι παραπάνω από απλοί απόφοιτοι που μαζεύονται μια φορά στο τόσο. Κατάλαβα πως λειτουργούν διαφορετικά, ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο, είναι πράγματι δεμένοι μεταξύ τους σαν οικογένεια. Σε αυτή τους την οικογένεια με καλωσόρισαν κι έμενα πριν ένα χρονικό διάστημα. Για έμενα είναι πολύ όμορφο και συγκινητικό όλο αυτό. Η αποδοχή, η προσφορά και η χαρά του να προσφέρουν είναι μεταδοτική. Χαίρομαι πολύ που θα είμαι μεταξύ τους για ακόμη μια φορά, ειδικά στη συναυλία της Κυριακής για τον Μάριο”. 

 

Η σοπράνο Μαρία Τσώνη, ενώνει τη φωνή της με τους υπόλοιπους: “Η συναυλία αυτή είναι ένας τρόπος να δείξουμε ως Σύλλογος, ως απόφοιτοι, ως άτομα με τον δικό μας τρόπο, πως είμαστε κοντά στον Μάριο. Στον πλέον ταιριαστό χώρο για όλους μας, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, την Κυριακή όλοι μαζί, θα τραγουδήσουμε με όλη μας την καρδιά για εκείνον”. 

“Από το σχολείο, και στην συνέχεια με τον Σύλλογο Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας”, μάθαμε να προσφέρουμε και να βοηθάμε χωρίς αντάλλαγμα. Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω σε αυτήν την συναυλία για να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο κι ακόμα μεγαλύτερη, μιας και με τον Μάριο μας συνδέουν και τα 6 χρόνια του σχολείου ως συμμαθητές αλλά και ως φίλοι” υπογραμμίζει ο Ηλίας Κολλινιάτης. 

 

Ο Γιώργος Κλάδης, σχετικά με τη συναυλία δηλώνει: “Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον Μάριο Σαρέλλα, που ζήτησε τη βοήθειά μου και του τη δίνω απλόχερα. Ενα συνάνθρωπο, συνάδελφο και φίλο που στις δύσκολες αυτές μέρες που ζούμε, με κάνει να νιώθω άνθρωπο και ό,τι μπορώ να βοηθήσω. Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσει για τίποτα, εγώ του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ που για ακόμα μια φορά μου θυμίζει ότι δεν ισχύει «ο θάνατός σου – η ζωή μου» και μου βγάζει συναισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που πιστεύω τα έχουμε όλοι μας! Μέσα από όλα αυτά, ελπίζω κάποια στιγμή και ακόμα περισσότερο την Κυριακή, να σπάσουμε επιτέλους… και το Παγκόσμιο Ρεκόρ Ανθρωπιάς”!

 

Δύο λόγια προσθέτει και ο Νίκος Παλαιολόγος: “Ο Μάριος είναι ένας άνθρωπος παράδειγμα για όλους μας, ένας άνθρωπος που ξέρει να αγωνίζεται και ήδη έχει καταφέρει πάρα πολλά. Ολοι μας θα είμαστε πάντα δίπλα του για ότι χρειαστεί”!

Στη βραδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους ακόμη οι μουσικοί: Γιάννης Σταματογιάννης, Χρυσή Τζάβλα, Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Κώστας Βέλμαχος, Ελις Μέτα, Ελένη Πανταζοπούλου, Βασίλής Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Καλογερόπουλος. 

 

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος λέει από την πλευρά του: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω και εγώ στη συναυλία υποστήριξης και αγάπης για τον φίλο μου Μάριο! Ενα πράγμα που έχω σαν αρχή, είναι το εξής: μέτρα την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια, μέτρα τη ζωή με τα χαμόγελα και όχι με τα δάκρυα”!


NEWSLETTER