Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 07:52

Η Ιωάννα Μιχοπούλου ζωγραφίζει την Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την

 

Η Μεσσήνια εικαστικός Ιωάννα Μιχοπούλου είναι μία από τους φοιτητές της Καλών Τεχνών, οι οποίοι αυτές τις μέρες συμμετέχουν στο πρότζεκτ "Ζωγραφίζοντας την Καλαμάτα".

Η ίδια είναι φοιτήτρια στο 5ο έτος και ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική. Ο πατέρας της κατάγεται από το Πετροχώρι και έτσι η οικογένειά της ερχόταν στη Μεσσηνία για διακοπές εδώ και αρκετά χρόνια. Της άρεσε πολύ η Καλαμάτα, όμως πλέον την είδε και με άλλο μάτι, μέσα από την καλλιτεχνική της πλευρά. Οι συμφοιτητές της έκαναν πολύ θετικά σχόλια για τον τόπο της, ενώ και η Ιωάννα ονειρεύεται κάποια στιγμή να ζήσει μόνιμα εδώ, σε ένα σπίτι με θέα τη θάλασσα. Οπως είπε στην "Ε", μόλις τελειώσει τις σπουδές της, θέλει να διδάξει τα νεότερα παιδιά σε σχολείο. Στόχος της είναι να παρουσιάσει και τα ζωγραφικά της έργα σε έκθεση στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όταν έρθει η ώρα. 

Συνολικά 14 φοιτητές της Καλών Τεχνών βρίσκονται στην Καλαμάτα αυτές τις μέρες και εμπνέονται από το λιμάνι, τους Αγίους Αποστόλους, το Ιστορικό Κέντρο. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Εικαστικό Τομέα της "Φάρις". Σε πρώτο επίπεδο, οι καθηγητές και οι μαθητές από τη "Φάρις" είχαν επισκεφθεί την πανεπιστημιακή σχολή και τώρα οι φοιτητές βρέθηκαν στην Μεσσηνία, μαζί με τον καθηγητή τους, κοσμήτορα Αγγελο Αντωνόπουλο. 

Η ΕΚΘΕΣΗ 

Σήμερα Παρασκευή στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (κτήριο Φάρις στην Ναυαρίνου) ο κ. Αντωνόπουλος θα δώσει διάλεξη και αύριο Σάββατο στις 8 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης έργων των φοιτητών στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο Ιστορικό Κέντρο (Παπάζογλου 5). Δεν είναι η πρώτη φορά που η Καλαμάτα φιλοξενεί έργα των φοιτητών ή αποφοίτων της ΑΣΚΤ, αφού κάτι τέτοιο έχει γίνει και στο παρελθόν. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο Π. Λαμπρινίδης διευθυντής του Εικαστικού Τομέα Καλαμάτας, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών είναι το πιο ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης. 

Γ.Σαρ.