Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 07:53

Πρεμιέρα για το ΜΕΘ με το έργο ’’Γυάλινος κόσμος'' του Τένεσι Ουίλιαμς

Γράφτηκε από την
Πρεμιέρα για το ΜΕΘ με το έργο ’’Γυάλινος κόσμος'' του Τένεσι Ουίλιαμς

 

 

Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς ''Γυάλινος κόσμος'' κάνει πρεμιέρα αύριο Παρασκευή στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής από το ΜΕΘ και θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

Η Μικρή Σκηνή της ομάδας θα δώσει παραστάσεις και το διάστημα 1 – 3 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ.. Θα υπάρχει είσοδος με συμβολικό εισιτήριο στα 5 ευρώ. 

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος δήλωσε πολύ χαρούμενος γιατί ο σπόρος που φυτεύτηκε με την Μικρή Σκηνή δείχνει να ανθίζει και οι νέοι ακολουθούν την πορεία του ΜΕΘ. “Το έργο είναι εξαιρετικά διαχρονικό, δείχνει τη “μάχη” που υφίσταται ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Το κείμενο έχει να δώσει πολλά σε όλους μας. Η παράσταση βασίστηκε στο “νέο αίμα” του ΜΕΘ, αλλά και στους τεχνικούς που παλεύουν να λύσουν όλα τα προβλήματα” πρόσθεσε ο ίδιος. Η προπώληση γίνεται στο βιβλιοπωλείο “Μακρής” και στο φουαγιέ της Φιλαρμονικής. Για κρατήσεις μπορεί κανείς να καλεί στο: 6945-237722. 

“Το έργο ακροβατεί ανάμεσα στο ρεαλισμό και στον κόσμο των ψευδαισθήσεων. Οι ήρωες ζουν στο μοναχικό τους κόσμο, μέσα στα όνειρά τους” είπε ο σκηνοθέτης Βενετσάνος Μπαλόπουλος. Η (μητέρα) Χρυσούλα Σιψά σημείωσε πως όσοι δουν την παράσταση θα “δουν” την προσπάθεια των γονιών να δείξουν στα παιδιά τους τον κόσμο, τη ζωή. Ο ηθοποιός Δημήτρης Γκολώνης δήλωσε πως ο “Γυάλινος κόσμος” εκφράζει τους νέους που θέλουν να φύγουν μακριά και που δεν τους κρατάει τίποτα πίσω. Ο Λεωνίδας Βέλλης υποδύεται τον επισκέπτη, που είναι ίσως το πιο ρεαλιστικό πρόσωπο του έργου, εκείνος είναι που θα προσπαθήσει να τους βγάλει από την ονειρική τους κατάσταση. Η βοηθός σκηνοθέτη Ελενα Παναγοπούλου σημείωσε πως φεύγοντας ο θεατής, θα πάρει πολλά πράγματα μαζί του, πολλές σκέψεις σχετικές με το πώς ο ίδιος μεγάλωσε ή για το πώς είναι ως γονιός Η ίδια είναι μέλος του ΜΕΘ από το 2009. Τέλος η Μελιάνα Μάκαρη κάλεσε τους νέους και τους εφήβους της πόλης, αφού τους αφορά άμεσα το κείμενο, πάνω στο πώς βλέπουν τον κόσμο, τις σχέσεις, την πραγματικότητα.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER