Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 16:03

Δύο συναυλίες από το Ωδείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Πλούσιο σε εκδηλώσεις θα είναι το διήμερο, όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές που θα γίνουν από τη “Φάρις”.

Σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο στις 7 και στις 9 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι 2 μεγάλες συναυλίες από το Ωδείο Καλαμάτας, από τους μαθητές όλων των ηλικιών. Οι συναυλίες αυτές θα διανθιστούν και από τις χορογραφίας από σπουδάστριες της Σχολής Χορού. Το κοινό θα απολαύσει τα σχήματα “Μελίφωνο”, Μικρή Φιλαρμονική, καθώς και ένα παραμύθι από το Αφγανιστάν (μουσική Σ. Γυφτάκη, αφήγηση Λ. Τριαντάρη). Στις 8 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης σπουδαστών όλων των τμημάτων του Εικαστικού Εργαστηρίου. Παιδιά θα φτιάξουν σε ένα εργαστήρι κάρτες για τους γονείς τους και θα δίδεται δωρεάν το χειροποίητο γούρι της χρονιάς. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και μετά τα Φώτα. 

Τις μαθήτριες της Σχολής Χορού χορογράφησαν οι δασκάλες: Σταυρούλα Γκόνου, Νάγια Γραμματικοπούλου, Δανάη Ευαγγελίου, Θώμη Σταμούλη. Ζωντανά συνοδεύουν οι μουσικοί: Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου, Ντίνα Οικονομοπούλου, Λουκάς Γεώργας. Τέλος, αύριο Παρασκευή θα δοθεί συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο στις 9 μ.μ. όπου το “Μελίφωνο" συναντά το κουιντέτο ξύλινων πνευστών "Αίολος".

Οποιος θέλει απόψε μπορεί να πηγαίνει στο Πνευματικό με τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS. Για τα παραπάνω μίλησαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο η πρόεδρος της “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη και εκ μέρους των Σχολών οι Στάθης Γυφτάκης, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Θώμη Σταμούλη. 

Γ.Σαρ.