Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 07:53

“Ο Ελλήνας γιατρός” θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Το ιστορικό μυθιστόρημα της Καρολίνας Μέρμηγκα “Ο Ελλήνας γιατρός” θα παρουσιάσουν στην Καλαμάτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης και οι “Εκδόσεις Μελάνι”.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής, στο ξενοδοχείο “Ρharae Palace” στην Καλαμάτα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Ρούλα Γεωργακοπούλου (από την Καλαμάτα) και Ηλίας Κανέλης (από τον Κάμπο).

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες το πρωί στο βιβλιοπωλείο “Bookmark” του Λυκούργου Καρολεμέα, το οποίο συνδιοργανώνει την εκδήλωση, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Ξανθάκη εξήγησε πως πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, αριστοτεχνικά γραμμένο που πραγματεύεται τη ζωή του Κωνσταντίνου Μέρμηγκα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κάμπο. Το βιβλίο εμπεριέχει ακόμη καταγραφές για τις πολιτικές διεργασίες, τις διεθνείς σχέσεις και άλλα κοινωνικά στοιχεία για την περίοδο 1880 - 1940. Η συγγραφέας είναι η εγγονή του γιατρού – ήρωα του βιβλίου. Η είσοδος στην εκδήλωση της παρουσίασης θα είναι ελεύθερη και μετά θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Γ.Σαρ.