Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 08:29

Παράσταση όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή το Μάιο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Την ευκαιρία να απολαύσει για μία ακόμα φορά παράσταση όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα έχει τον Μάιο το κοινό της Καλαμάτας.

Με πρωτοβουλία του Μεσσήνιου προέδρου της ΕΛΣ Σάκη Θεοδωρόπουλου εξασφαλίστηκε η άδεια χρήσης του Μεγάρου Χορού για την Παρασκευή 4 Μαΐου για να ανέβει το έργο "Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης" του Μότσαρτ στο πλαίσιο του προγράμματος "Οι Νέοι της Όπερας".

Η παράσταση χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Λάτση και η είσοδος στην πόλη της Καλαμάτας θα είναι δωρεάν.

Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα της καλής συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον Δήμο Καλαμάτας, κάτι που έχει γίνει κατά το παρελθόν και στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

Η όπερα Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης του Β. Α. Μότσαρτ, που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε μεταγραφή για έξι έγχορδα και τσέμπαλο, επιλέχτηκε για δύο λόγους: πρώτον, ουσιαστικά ολοκληρώνει την εποχή της Οpera seria, προαναγγέλλοντας την εποχή που έρχεται, και, δεύτερον, το μουσικό υλικό θέτει προκλήσεις χωρίς να βάζει ανυπέρβλητα τεχνικά εμπόδια για νέους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας» απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους διαδρομής. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να εξελίξουν και να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους σε ένα περιβάλλον εργασίας προστατευμένο αλλά και εποπτευόμενο από επαγγελματίες, καταξιωμένους στο αντικείμενό τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Αλεξία Θεοδωράκη
Επιμέλεια κίνησης: Ζυστίν Γκυσσό
Ίλια: Δέσποινα Παναγιώτου - Μαριέττα Σαρρή
Ιδαμάνθης: Ελένη Κομνή - Λεονώρα Γαϊτάνου
Ηλέκτρα: Ελένη Κωνσταντά - Αγγελική Βαρδάκα
Ιδομενέας: Χρήστος Δεληζώνας
Αρβάκης: Κωνσταντίνος Ζαμπούνης
Φωνή από το μαντείο του Ποσειδώνα: Γιώργος Παπαδημητρίου