Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 15:56

Επεσε η αυλαία για τη “Μαρία Πενταγιώτισσα”

Γράφτηκε από την
Επεσε η αυλαία για τη “Μαρία Πενταγιώτισσα”

 

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ η παράσταση “Μαρία Πενταγιώτισσα” του Μποστ που ανέβασε το θεατρικό σχήμα “Συν Ενα – Μιχάλης Τούμπουρος”, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το κοινό απόλαυσε το γέλιο που του προκαλούσε αυθόρμητα το κείμενο, με τις σύγχρονες πινελιές και παρεμβάσεις που είχε κάνει ο σκηνοθέτης. Ιδιαίτερα ρεαλιστικά και προσεγμένα ήταν τα κοστούμια, καθώς και κάποιες διασκευές πολύ γνωστών τραγουδιών. Η Μαρία Κρόμπα, που είχε καιρό να εμφανιστεί σε κεντρικό ρόλο, συγκέντρωσε θετικότατα σχόλια από τους θεατές, ειδικά από εκείνους που ανακάλυπταν το ταλέντο της για πρώτη φορά. Πολύ πετυχημένοι στα κομμάτια τους και τα ερμηνευτικά και τα τραγουδιστικά, οι  Λευτέρης Καρμοίρης -  Πάνος Κουραμπάς.

Η σκηνοθεσία ηταν του Κώστα Κατσουλάκη και έπαιξαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Δημήτρης Καούρης, Νίκος Καπόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης, Σέφη Κούβελα, Πάνος Κουραμπάς, Μαρία Κρόμπα, Νίκος Κυριακουλάκος, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Χρύσα Νίκου, Ρούλα Μέντη, Μαρία Μπαλάσκα, Εφη Μπετιχαβά, Ελένη Πετρουλέα, Λευτέρης Πουλέτης, Ελενα Σκουλαρίκου, Γωγώ Χρανιώτη, Γιάννης Χρηστέας.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης ήταν οι: Γιούρι Στούπελ μουσική, Κώστας Δούσης σκηνικά, Κώστας Κατσουλάκης και Βούλα Σαρδέλη κοστούμια, Μαρία Μπαλάσκα

χορογραφίες και Μαρία Μπαλάσκα - Ελένη Πετρουλέα βοηθοί σκηνοθέτη.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER