Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 08:46

Καλαματιανό χρώμα στους εορτασμούς της Νίσυρου

Γράφτηκε από την
Καλαματιανό χρώμα στους εορτασμούς της Νίσυρου

 

 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη και αντιπροσωπείας της Καλαμάτας με επικεφαλής τον δήμαρχο και πολυμελή αποστολή του δήμου, αποτελούμενη από 3 δημοτικούς συμβούλους, 22 μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και 4 από το Σύλλογο “Ελληνομνήμονες”, η Νίσυρος γιόρτασε χθες τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Η καλαματιανή αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον Δήμο Νισύρου και τους πολίτες του ακριτικού νησιού, το οποίο “υιοθετήθηκε” από τον Δήμο Καλαμάτας το 2000.

Χθες το πρωί τελέστηκε δοξολογία και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων,  παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας.

Ακολούθως, παρατέθηκε γεύμα στους επισήμους, στο οποίο προσκλήθηκαν όλα τα μέλη της αποστολής από την Καλαμάτα. Ο δήμαρχος Π. Νίκας απηύθυνε χαιρετισμό, προσέφερε δώρα στον δήμαρχο Νισύρου και έδωσε την υπόσχεση ότι τα καντήλια στους ναούς της Νισύρου θα καίνε με ελαιόλαδο καλαματιανό, κάτι που θα επικυρωθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατάγονται από τη Μεσσηνία.

Το απόγευμα εκτέθηκαν τα προϊόντα της Καλαμάτας, τα οποία είναι δώρα, προσφορά των επιχειρήσεων της πόλης προς τους πολίτες της Νισύρου.


NEWSLETTER