Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 14:13

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο οργανώνει την Κυριακή 22 Απριλίου από τις 10 το πρωί ως τις 4.30 το απόγευμα ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στην προσπάθειά του να συμβάλει στη διατήρηση και τη διάδοση της αυθεντικής λαϊκής παράδοσης.

Ετσι, συνεργάζεται με την Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και την Ειδικότητα Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι: η εφαρμογή της μορφολογικής μεθόδου στη διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού χορού (από τη θεωρία στην πράξη), αντιθετικά σχήματα στο χορευτικό ρεπερτόριο των ντόπιων χωριών του Νομού Δράμας, ρυθμοκινητική ταξινόμηση των καρσιλαμάδων της Μικράς Ασίας.

Εισηγητής θα είναι ο Βασίλης Καρφής εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, διδάσκων στη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, δάσκαλοι χορού και χορευτές. Για τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής  (ΠΕΠΦΑ) η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Τρίτη 17 Απριλίου με αίτηση.

Για πληροφορίες: Παρασκευή Παντελάκη 6972-297936, Αρης Θεοδωρόπουλος 6938-918470. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί υλικό του σεμιναρίου και βεβαίωση συμμετοχής.