Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 09:59

Τα καλοτάξιδα σκαριά του Παναγιώτη Σοφικίτη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Τα καλοτάξιδα σκαριά του Παναγιώτη Σοφικίτη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Σαν καλοτάξιδο σκαρί" με ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής - έργα του Παναγιώτη Σοφικίτη θα γίνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η διάρκεια της θα είναι από 23 Μαρτίου έως 19 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Σάββατο 10 - 1  και Δευτέρα - Τετάρτη  - Παρασκευή 6 - 9 το απόγευμα. Την οργάνωση και την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Λέττα Πετρουλάκη και το αρχειακό υλικό το παραχώρησε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το επιμελήθηκε η επιμελήτρια του Μουσείου Νατάσα Καστρίτη.

Στην έκθεση “Σαν καλοτάξιδο σκαρί" θα εκτεθούν 25 ομοιώματα πλοίων από διάφορες χρονικές περιόδους: 4 αρχαία καράβια, 6 βυζαντινά, 7 ιστορικά πλοία της επανάστασης του 1821 και 7 ομοιώματα νεώτερης ναυπηγικής τέχνης, μαζί με ένα πολεμικό εγγλέζικο κανονιοφόρο το "Bellona", που πήρε μέρος στους Ναπολεόντειους πολέμους. Ολα συνοδεύονται από σημαντικό αρχειακό υλικό του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Για ξεναγήσεις σχολείων και κοινού: 6972-710277.


NEWSLETTER