Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 12:47

“Η δική μας Μαρία Κάλλας” προβλήθηκε στα Βριλήσσια

Γράφτηκε από την

 

Μεγάλη επιτυχία είχε την Κυριακή η εκδήλωση προβολής της ταινίας “Η δική μας Μαρία Κάλλας” του Μπάμπη Τσόκα στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων.

Στην εκδήλωση, ο Μεσσήνιος στην καταγωγή δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης απευθύνοντας χαιρετισμό, εξήρε μεταξύ άλλων την προσπάθεια εξασφάλισης της ταινίας από το Σύλλογο Μεσσηνίων «Η Ελαία», προκειμένου να προβληθεί στην πόλη των Βριλησσίων, καθώς επίσης τη γενικότερη δράση του Συλλόγου, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος, ως εκπρόσωπος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, αναφέρθηκε στο ρόλο της και τη στήριξή της στη δημιουργία της ταινίας, καθώς και τη συμμετοχή της στο επιτυχημένο ταξίδι της στην Ελλάδα και στην ελληνική ομογένεια του εξωτερικού.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Βριλησσίων “Η Ελαία”, Γιώτα Παρασκευοπούλου, αναφέρθηκε εκτενώς στο βραβευμένο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, στο σκοπό δημιουργίας της ταινίας, στα κινηματογραφικά χαρακτηριστικά και τα ιδιαίτερα στοιχεία της ταινίας - ντοκιμαντέρ, στις δυσκολίες των γυρισμάτων, στη συρραφή των ειδών, στη δομή της αφήγησης, στους λυρικούς μονολόγους της σπουδαίας ερμηνεύτριας, καθώς επίσης στη διακριτικότητα και το σεβασμό, με τον οποίο ο σκηνοθέτης προσεγγίζει τη μεγάλη καλλιτέχνιδα. Αναφέρθηκε επίσης στα προσωπικά βιώματα που αποτύπωσαν και σφράγισαν την περαιτέρω πορεία της μεγάλης καλλιτέχνιδας, καθώς επίσης και σε αναφορές και προσωπικές καταθέσεις ψυχής της σπουδαίας σοπράνο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτιστικοί σύλλογοι Μεσσηνίων Αττικής και πλήθος κόσμου.