Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 12:06

Οι Καλαματιανοί περπάτησαν στους δρόμους του βιβλίου 

Γράφτηκε από την

Μεγάλος αριθμός Καλαματιανών συμμετείχε στον ανοιχτό περίπατο με θέμα το βιβλίο που διοργάνωσε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Σάββατο ο Πολιτιστικός Αντίλογος.

Με σημείο εκκίνησης το φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, όσοι προσέρχονταν προμηθεύονταν αφ’ ενός έναν “ειδικό” χάρτη και περιηγούνταν ελεύθερα με την παρέα τους σε διάφορα βιβλιοπωλεία της πόλης -όπως επίσης στη Λαϊκή και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας- και αφ’ ετέρου ένα βραχιόλι που επιδείκνυαν στα βιβλιοπωλεία, προκειμένου να αγοράσουν βιβλία με έκπτωση.

Παράλληλα, οι λάτρεις του βιβλίου έχουν την ευκαιρία ως και σήμερα να γευτούν πιάτα και ποτά που έχουν “πρωταγωνιστήσει” σε γνωστά λογοτεχνικά έργα, με τους μπάρμαν της πόλης να μεταμορφώνονται σε αφηγητές δημιουργώντας κοκτέιλ εμπνευσμένα μέσα από τα βιβλία. Τα στέκια είναι τα εξής: “Baroque” (Αμφείας 34), “Bistroteca” (Πλ. Βασ. Γεωργίου), “Κύτταρο” (Αμφείας 12), “Luna Lounge” (Αριστομένους 23), “Ρlatea”(κεντρική πλατεία), “Στο κύμα” (Ναυαρίνου 167), “Στου Κώστα” (πίσω από το ΒΙΟΠΑ), “Yiamas  Gastro Bar” (τέρμα Ναυαρίνου), “Ο θίασος” (Υπαπαντής 7), “Κάρδαμος” (πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού 21), “Βερσαλλίες” (Ευαγγελιστρίας 46), “Η Κρήνη” (Ευαγγελιστρίας 40), “Οινοπαντοπωλείον” (Υπαπαντής 32), “Πολίτης” (Λεΐκων 57), “Τα Ρολλά” (Σπάρτης 53).

Στο περιθώριο της πρωτοβουλίας του Πολιτιστικού Αντιλόγου, στην οποία συμμετείχαν ακόμη τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με τους Μικρούς Λογοτέχνες και τις Ομάδες Λογοτεχνίας και Φιλαναγνωσίας, πραγματοποιήθηκαν και παράλληλες εκδηλώσεις στα βιβλιοπωλεία “Κονταργύρη”, “Μακρής”, “Bookmark – Lykourgos” και “Βιβλιόπολις”, όπως επίσης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.