Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 21:54

Μεσσηνία: Ο “Αθήρ Ντουμπάι” νικητής στις ιπποδρομίες στο Πλατύ (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεσσηνία: Ο “Αθήρ Ντουμπάι” νικητής  στις ιπποδρομίες στο Πλατύ (βίντεο-φωτογραφίες)

Ο ίππος “Αθήρ Ντουμπάι” με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά ήταν και πάλι ο μεγάλος νικητής στις σημερινές ιπποδρομίες στο Πλατύ, στο έθιμο του Αγίου Γεωργίου.

Το άλογο αυτό κέρδισε, για μια ακόμα φορά, την τελική κούρσα με τα καθαρόαιμα - νικητές από τις τρεις πρώτες κούρσες. Τους αγώνες παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, παρότι η μέρα ήταν εργάσιμη.

Μετά τη θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, έφιππος ο Βαγγέλης Σκιαδάς με τον ίππο “Ιριδα” μετέφερε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην εξέδρα των επισήμων, όπου την παρέλαβε ο εφημέριος στο Πλατύ, ιερέας Νίκος Χαντζής. Πριν τους αγώνες χαιρετισμούς απηύθυναν ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πολίτης εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμάτας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Νίκας και ο χορηγός - ευεργέτης Γιώργος Μαντζής, που κήρυξε και την έναρξη των αγώνων.

Στην 1η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα “Πομερόλ”, “Αουαρ Σουήτ Αρτ” και “Πήγασος”. Πρώτος τερμάτισε ο “Πομερόλ”, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Λίβα και Δημήτρη Χαραλαμπόπουλου, με αναβάτη τον Περικλή.

Στη 2η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα “Τοπ Κόουτ” και “Αζερέλ”, ενώ η “Καλλονή” διεγράφη λόγω τραυματισμού. Νικητής ο “Τοπ Κόουτ”, ιδιοκτησίας Μιχάλη Ταχταμπά, με αναβάτη τον 59χρονο Νίκο Μώρο.

Στην 3η ιπποδρομία έτρεξαν τα καθαρόαιμα άλογα “Αθήρ Ντουμπάι” και “Λετζεντάρυ Λαντ”, χωρίς να μετάσχει και ο “Μπιγκ Μάουθ Στράικ”, επειδή απεβίωσε αμέσως μετά την κλήρωση. Πρώτος ανεδείχθη ο “Αθήρ Ντουμπάι”, ιδιοκτησίας Μιχάλη Ταχταμπά, με αναβάτη τον ίδιο.

Στον τελικό μετείχαν οι νικητές των τριών προκριματικών και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο “Αθήρ Ντουμπάι”, με δεύτερο τον “Πομερόλ” και τρίτο τον “Τοπ Κόουτ”.

Στην ιπποδρομία μιγάδων και ντόπιων αλόγων υπερίσχυσε ο ίππος “Σαγιάλ”, ιδιοκτησίας της οικογενείας Χιλ, με αναβάτη το Δημήτριο Χιλ και ακολούθησαν οι ίπποι “Ιριδα” και “Μοχίτο”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων στους ιδιοκτήτες και αναβάτες των αλόγων που νίκησαν.

Απονομές στους νικητές έκαναν ο Δ. Πολίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης και οι πρόεδροι της “Φάρις” Αναστασία Μπελογιάννη και του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης.

Τους αγώνες υποστήριξε οικονομικά και με τη διάθεση μέσων και προσωπικού ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ στη διεξαγωγή τους συνέβαλαν η Τοπική Κοινότητα Πλατέος και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος προσέφερε σε όλους τους αναβάτες ένα μαντήλι χεριού λευκό και μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, όπως προστάζει το έθιμο. Ο νικητής του τελικού των καθαρόαιμων έλαβε ως δώρο και μία μεγάλη, πλεκτή, λεπτή κουλούρα.

Την περιγραφή των αγώνων έκανε ο Γιώργος Φάβας δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλίππων Πελοποννήσου.

Το στοιχείο που προκάλεσε δυσφορία στην πετυχημένη εκδήλωση ήταν ο αρκετός χρόνος αναμονής μεταξύ των ιπποδρομιών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER