Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 17:17

Γεμάτο πρόγραμμα και φέτος το “Kalamata Lindy Hop Exchange”

Γράφτηκε από την

Το “Kalamata Lindy Hop Exchange” παρουσιάζουν για δεύτερη φορά η χορευτική κοινότητα “Lindy Hop Kalamata”, σε συνεργασία με το “International Kardamili Jazz Festival”.

Το lindy hop είναι ένα είδος χορού σουίνγκ που ξεκίνησε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το 1920 - 1930 και αναπτύχθηκε παράλληλα με τη τζαζ μουσική την ίδια εποχή. Εφτασε στο αποκορύφωμα του την εποχή του σουίνγκ στα τέλη του 1930 και αρχές του 1940. Χορεύεται σε ζευγάρια ή και σόλο και είναι ένας χαρούμενος παιχνιδιάρικος χορός που συνδυάζει κινήσεις από τσάρλεστον, ταπ και τζαζ. Στην Καλαμάτα λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια το “Lindy Hop Kalamata”, παράρτημα της κοινότητας “Lindy Hop Greece”, το οποίο ξεκίνησε με δάσκαλο τον Ελβετό Michael Widmer, που έφερε για πρώτη φορά το lindy στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια και τώρα συνεχίζει με δασκάλους που μαθήτευσαν στην ίδια την κοινότητα.

Το “Lindy Hop Exchange” είναι ένας διεθνής θεσμός, τόσο χορευτικού όσο και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπου η χορευτική κοινότητα της πόλης καλεί χορευτές, μουσικούς και λάτρεις του σουίνγκ από όλα τα μέρη του κόσμου να γνωρίσουν την πόλη και να χορέψουν μαζί στους αγαπημένους τους ρυθμούς. Με την ευκαιρία του “Kardamili International Jazz Festival”, τα μέλη του “Lindy Hop Kalamata” διοργανώνουν για 2η φορά το “Kalamata Lindy Exchange (KLX)” 3-5 Μαΐου με live swing και άλλες εκδηλώσεις στην πόλη της Καλαμάτας. Το  πρόγραμμα περιλαμβάνει live swing μουσική, ποδηλατική βόλτα με ξενάγηση και χορό στην πόλη της Καλαμάτας, προβολή ταινίας χορευτικού jazz περιεχομένου σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, πάρτι και μαθήματα. Για περισσότερες πληροφορίες: Facebook “Kalamata Lindy Hop Exchange”.