Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 10:59

«Μύθοι και θρύλοι του τόπου μας στο διάβα των αιώνων» στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
«Μύθοι και θρύλοι του τόπου μας στο διάβα των αιώνων» στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας

 

«Μύθοι και θρύλοι του τόπου μας στο διάβα των αιώνων» ήταν το  θέμα του  πολιτιστικού προγράμματος του ΓΕΛ Κυπαρισσίας που παρουσιάστηκε χθες το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Νέων του CIOFF, διαπιστευμένου επίσημου εταίρου της Unesco για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Μάλιστα,  το πρόγραμμά αυτό ταυτίζεται με το πρόγραμμα δράσεων της επιτροπής Νέων του CIOFF στην Ελλάδα με τον τίτλο: «Myths and Legends», το οποίο πραγματοποιείται από κάθε επιτροπή του εν λόγω οργανισμού σε όλο τον κόσμο με δράσεις και συνεργασίες με σχολεία, συλλόγους και άλλους φορείς με στόχο την συγκριτική θεώρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς διαφορετικών εθνών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτή την συνεργασία η δράση του ΓΕΛ Κυπαρισσίας θα ξεπεράσει τα σύνορα όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο μέσω του δικτύου ενημέρωσης που ο CIOFF Youth διαθέτει, με αναρτήσεις στην επίσημη σελίδα του δικτύου ενημέρωσης (www.cioffyouth.org), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού, αλλά και με δημοσιεύσεις σε περιοδικά που εκδίδει με τις δράσεις και συνεργασίες των Επιτροπών του.

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ζητηθεί η συνεργασία και η αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, καθώς και του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF.

Παράλληλα το πρόγραμμα αυτό θα ενταχθεί στη δράση ΚΑ2 του Erasmus+ που θα υλοποιήσει το σχολείο τα επόμενα δύο σχολικά έτη και αφορά τη στρατηγική σύμπραξη έξι σχολείων από έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Φιλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Λετονία και Ελλάδα) με τίτλο : «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά».

Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες του προγράμματός είναι: Γνωριμία με μύθους και θρύλους της αρχαιότητας , η συνέχεια και οι προεκτάσεις τους στο σήμερα.  Ο ρόλος της μοίρας στη ζωή των ανθρώπων μέσα από τους αρχαιοελληνικούς μύθους και τα παραμύθια της Νεοελληνικής παράδοσης. Ο μύθος του Οιδίποδα και οι ερμηνευτικές του προεκτάσεις.  Μύθοι και θρύλοι σχετιζόμενοι με το νερό στο χτες και στο σήμερα.  Ο Μύθος της Περσεφόνης και της Δήμητρας και η σημασία του στον κύκλο της ζωής.  Δημιουργία έργων των μαθητών (ζωγραφική, κολάζ, μικτές τεχνικές) με αφορμή έργα σημαντικών καλλιτεχνών.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Αικατερίνη Δρούλια και συμμετέχοντες καθηγητές οι Γεωργία  Ευθυμίου , Νίκη Ζόμπολα , Κωνσταντίνα Μπίτσικα , Μαρία Φιτσώρου , Χρήστος Χήναρης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER