Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 16:31

Επιτυχημένη πρεμιέρα για τη “Δανάη” του Γρ. Χαλιακόπουλου

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία έγινε την Κυριακή 13 Μαΐου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο “Εκστάν” στην Αθήνα, η πρεμιέρα της παράστασης «Δανάη» του Μεσσήνιου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά και ερμηνεία Κατερίνας Βαρδακαστάνη, υπό τη συνοδεία του Κώστα Χαδούλη στο πιάνο.

Η παράσταση που αφηγείται πτυχές της πολυκύμαντης ζωής της Δανάης Στρατηγοπούλου, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Χιλής, με αφορμή τα 20 χρόνια από την απονομή του παράσημου  “Orden – Libertador  O΄ Higgins”  της Δημοκρατίας της Χιλής στις 7 Μαΐου 1998 στην Πρεσβεία της Χιλής, για την μεγάλη προσφορά της στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Χιλής. Το παράσημο αυτό απονέμεται σε διεθνείς προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον πολιτικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό χώρο. Πριν από την παράσταση τιμήθηκε εκ μέρους του Θεάτρου “Εκστάν”, της “Labillusions” και όλων των συντελεστών του έργου, η κόρη της αείμνηστης Δανάης Στρατηγοπούλου, η τραγουδίστρια Λήδα Χαλκιαδάκη, για την προσφορά της στο ποιοτικό τραγούδι.

Το θέατρο γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους της τέχνης, της μουσικής, των επιστημών, του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής, κυρίως όμως από τις φίλες της Δανάης, που ήρθαν από τη Ραφήνα για να ζήσουν ξανά μέσα από μια ονειρική παράσταση την αείμνηστη Δανάη Στρατηγοπούλου.

Τον συντονισμό της τιμητικής τελετής ανέλαβε η εκπαιδευτικός και κριτικός λογοτεχνίας Σταυρούλα Λύκου, ενώ η πρέσβης της Χιλής Pia Busta αφού αναφέρθηκε στη Δανάη Στρατηγοπούλου και τη Λήδα Χαλκιαδάκη, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στην τιμώμενη καλλιτέχνιδα. Η Λήδα Χαλκιαδάκη συγκινημένη, αναφέρθηκε στην μητέρα της και ευχαρίστησε τους διοργανωτές. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παράσταση, κατά τη διάρκεια της οποίας το κοινό σιγοτραγουδούσε τις αξέχαστες μελωδίες της Δανάης. Στο τέλος, ο κόσμος καταχειροκρότησε την Κατερίνα Βαρδακαστάνη για την μοναδική ερμηνεία της μαζί με τον Κώστα Χαδούλη, ενώ όταν ανέβηκαν και οι άλλοι δυο συντελεστές της παράστασης, ο Νίκος Χατζηπαπάς και ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, όλοι μαζί υποκλίθηκαν στο κοινό για την επιτυχία τους. Η παράσταση «Δανάη» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 9 το βράδυ.

Οι συντελεστές είναι οι: συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, σκηνοθεσία - εικαστική επιμέλεια: Νίκος Χατζαπαπάς, φωτισμοί:  Νίκος Χατζαπαπάς, στο πιάνο: Κώστας Χαδούλης, επιμέλεια κίνησης: Κάλλια Θεοδοσιάδη, ήχος: Κώστας Μπαμπούλας, φωτογραφία: Αιμίλιος Πέτρου, styling: Αλέξανδρος Κουμιώτης, αφίσα: Δήμητρα Μπουλούζου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Γιάννα Ακριβού, marketing: Ράνια Παπαδοπούλου, παραγωγή: “Labillusions”

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (γκρουπ), 5 ευρώ (φοιτητές και άνεργοι) στην οδό Καυτατζόγλου 5, Πατήσια, 213 0210339 – 6947-970172.