Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 07:53

Αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας για τον Ι. Κωστάκη στο Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας για τον Ι. Κωστάκη στο Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης

 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης στη μνήμη του διευθυντή Ιωάννη Κωστάκη, ο οποίος μετά τον πόλεμο του 1940 πήρε την πρωτοβουλία για την ανέγερση του σχολείου.

Μετά από μεγάλο αγώνα του Ι. Κωστάκη, για την οικοδόμηση του σχολείου δόθηκαν χρήματα από το κράτος, από τους κατοίκους της Μεθώνης, καθώς επίσης έγινε λαχειοφόρος αγορά και εστάλησαν χρήματα από τους Μεθωναίους της Αμερικής.

Επίσης εργάσθηκαν ανιδιοτελώς για την ανέγερση αυτού του σχολείου πολλοί εξειδικευμένοι τεχνίτες και εργάτες, κάτοικοι της Μεθώνης, γεγονός για το οποίο είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την ανιδιοτελή αυτή προσφορά στον τόπο τους.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε τα εξής: "Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τον αείμνηστο Ιωάννη Κωστάκη, τον άνθρωπο που πριν πολλά χρόνια πήρε την πρωτοβουλία και έκανα τα αδύνατα δυνατά για να ανεγερθεί αυτό εδώ το σχολείο. Η πρωτοβουλία του ας αποτελεί έμπνευση για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό αυτού του τόπου".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο γιος του Ι. Κωστάκη, καθηγητής Ιατρικής Αλκιβιάδης Κωστάκης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης Κωνσταντίνα Κάζα και το Τοπικό Συμβούλιο, ο τέως δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης Διονύσης Ψαλλίδας, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, καθώς και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου - Νέστορος αστυνομικός υποδιευθυντής Δημήτρης Ροΐδης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER