Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 07:57

Βιβλίο Μένη Παπαδόπουλου για τη δημαρχιακή του θητεία (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Η οκταετής πορεία του Μένη Παπαδόπουλου στη θέση του δημάρχου Ανδρούσας (2003-2010), αλλά και γενικότερα στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Μεσσηνίας, προβάλλεται μέσα από το βιβλίο του που παρουσιάζεται αύριο (8 μ.μ.) στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ανδρούσας.

Χθες ο κ. Παπαδόπουλος δίνοντας μια γεύση από το περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά και από όσα θα ακουστούν στην αυριανή εκδήλωση, ανέφερε: «Εδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και διαχειρίστηκα δύσκολες καταστάσεις. Και παρότι δεν ενστερνίστηκα τον "Καλλικράτη" και χωρίς θεσμικό ρόλο φρόντισα όσο μπορούσα για τον πολιτισμό».

Για το βιβλίο είπε πώς είναι «απαύγασμα ψυχής και διδακτικό για τους νεότερους», και μέσα από αυτό παρουσιάζεται η «πολύ καλή δουλειά και τα θετικά αποτελέσματα, που υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορικότητα της περιοχής της Ανδρούσας.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=rQcsqsoeXWA}

Αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά, που τον διέκριναν όλα αυτά τα χρόνια: «εργασιομανία, εντιμότητα και διεκδικητικότατα», όχι μόνο για την Ανδρούσα, αλλά και για τα 13 χωριά του τότε καποδιστριακού δήμου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπογραμμίσει ότι ο Δήμος Ανδρούσας κληροδότησε στον Δήμο Μεσσήνης οικονομικά με «πλεονασματικό πρόσημο» αλλά και καταρτισμένους υπαλλήλους.

Την έκδοση επιμελήθηκε ο Νίκος Κουρής, ο οποίος αναφερόμενος στον Μένη Παπαδόπουλο τόνισε ότι είναι τιμή του να γνωρίζει και να συνεργάζεται «με έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης με πολυσχιδή προσφορά». «Η Ανδρούσα για τον Μένη είναι ο μεγάλος καημός του» είναι μάλιστα η φράση, που -όπως είπε- συνηθίζει να λέει η σύζυγός του Ειρήνη και την οποία επικαλέστηκε ο Νίκος Κουρής.

Στην παρουσίαση βιβλίου θα λάβουν μέρος ο φιλόλογος – συγγραφέας και πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων Αγγελος Λάππας, ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου, η ιστορικός και φιλόλογος Γιώτα Σβερκούνου και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο δημοσιογράφος της “Ε” Βασίλης Μπακόπουλος.

Ο Μένης Παπαδόπουλος περιστοιχισμένος από τους γιους του Φώτη και Νάσο και την εγγονή του Τατιάνα