Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 09:53

Καλαμάτα: Αύριο η “Γαλάζια Νύχτα” της θάλασσας και της ψυχαγωγίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Αύριο η “Γαλάζια Νύχτα” της θάλασσας και της ψυχαγωγίας (βίντεο)

 

Νύχτα της θάλασσας, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης θα είναι η αυριανή 3η Γαλάζια Νύχτα (μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου), που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας στο λιμάνι, στην Ανατολική Παραλία και στη Μικρή Μαντίνεια.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι η Καλαμάτα είναι το τουριστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής και παρατήρησε πως η 3η Γαλάζια Νύχτα, από τις 9 αύριο το βράδυ, έχει διαφημιστεί σε όλη τη νότια Πελοπόννησο. Κάλεσε τον κόσμο να κατέβει στην Παραλία για να βοηθήσει τους επαγγελματίες και να διασκεδάσει. Διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται να ξοδευτεί και ανέφερε πως ο δήμος έχει φροντίσει να διασκεδάσουν και αυτοί που δεν έχουν. Εκανε λόγο για “το μεγάλο ξεκίνημα για την κορύφωση του καλοκαιριού” και προέτρεψε “περισσότερο να περπατήσουμε, παρά να κινηθούμε με το αυτοκίνητο”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος που έχει την ευθύνη του συντονισμού, παρατήρησε πως θα είναι βραδιά κεφιού με πολλές εκπλήξεις, με μουσική, χορό και βεγγαλικά. Σημείωσε, δε, ότι “προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι και προβάλλουμε τον τόπο μας”.

Ο Θωμάς Παλάντζας πρόεδρος του Τμήματος Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, ενημέρωσε ότι συμμετέχουν ενεργά με 12 σχολές και πως προβλέπονται επίδειξη από μαθητές και χοροί απ’ όλους, από τις 10 το βράδυ έως και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Θανάσης Θωμόπουλος, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, πληροφόρησε ότι θα υπάρχουν σταθμός πρώτων βοηθειών στην Ανάσταση, 2 άτομα περιπολία κατά μήκος της Ναυαρίνου και σκάφος στη θάλασσα. Εκτός από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης υπηρεσίες σε θέματα ασφάλειας θα προσφέρουν οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η “Γαία”.

Ο Θανάσης Τσιγαρίδης διευθυντής των ΚΔΑΠ του δήμου, είπε ότι τα κέντρα θα παρουσιάσουν μέρος από τις δραστηριότητές τους, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες και άλλες αθλητικές, ενώ θα γίνει ενημέρωση για τις νέες εγγραφές.

Τα κύρια σημεία της 3ης Γαλάζιας Νύχτας θα είναι: 1) Κεντρική προκυμαία του λιμανιού: Δραστηριότητες γνωριμίας με τα ΚΔΑΠ του δήμου, 7 με 9 το βράδυ, μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, 9 με 10 το βράδυ και χοροί από όλες τις σχολές χορού 10 το βράδυ μέχρι και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. 2) Απέναντι από την εκκλησία της Ανάστασης: Μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, χορευτικά, ζωντανή μουσική και χάπενινγκς. 3) Δημοτικό πάρκινγκ στη Ναυαρίνου (πριν την Καρακούση): Μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς, χορευτικά, ζωντανή μουσική και χάπενινγκς. 4) Μικρή Μαντίνεια: Μουσική από djs και χορευτικά από τοπικούς συλλόγους.


NEWSLETTER