Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 21:05

2.000 ευρώ στη συναυλία για τα παιδιά του Ειδικού

Γράφτηκε από την

Περίπου 2.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από τη φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο για το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας.
Αρχικά, τα χρήματα είχε προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθούν για τους μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένοι, έτσι ώστε να αγοραστούν τρόφιμα. Ενα έκτακτο περιστατικό όμως άλλαξε τα σχέδια του σχολείου κι έτσι το χρηματικό ποσό θα διατεθεί για την αποκατάσταση του σπιτιού ενός μαθητή με αυτισμό από του Ρωμανού, το οποίο κάηκε πριν από λίγες μέρες. Ο διευθυντής του σχολείου Ηλίας Μπάκας χθες το πρωί μετέβη στου Ρωμανού για να συναντήσει από κοντά την οικογένεια του Γιώργου.
Στη συναυλία αγάπης τραγούδησαν και έπαιξαν ο Παναγιώτης Καραγιώργης, ο Κώστας Δαμιανός, ο Παναγιώτης Δεδούσης και η Μαρία Παπαγεωργίου. Μια μικρή αλλά πολύ αξιόλογη συμμετοχή είχε ο ηθοποιός και τ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Αλέκος Κολλιόπουλος, ο οποίος διάβασε 2 παραμύθια για τους Special Olympics. 
Να σημειώσουμε πάντως ότι η συναυλία στάθηκε η αφορμή για να ευαισθητοποιηθούν αρκετοί φορείς και ιδιώτες και να προσφέρουν τρόφιμα σε σταθερή βάση για τους μαθητές.
Οσο για το στόχο αποκατάστασης του καμένου σπιτιού, ήταν φυσικά πολύ μεγάλος για να καλυφθεί, παρά την επιτυχία της βραδιάς. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι μπορούν να βοηθήσουν, είτε με υλικά είτε με υπηρεσίες, να επικοινωνήσουν με το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και τον κ. Μπάκα στα τηλέφωνα 27210 24290 και 6979-784427.