Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 15:16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην πλατεία Μεσσήνης και όχι στην Αρχαία Μεσσήνη η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών

Γράφτηκε από την

Απρόοπτη εξέλιξη με την πολυαναμενόμενη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών "Danubia Symphonic Winds" (DSW).

Αντί της Αρχαίας Μεσσήνης η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τελικά στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης στις 9 μ.μ. Αφορμή για αυτή την αλλαγή στάθηκε η στάση των αρχαιοφυλάκων, που δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή της στον αρχαιολογικό χώρο διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ζήτημα των υπερωριών τους. Από το πρωί έλαβαν χώρα πολλές διαβουλεύσεις με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη να προσπαθεί να τους μεταπείσει. Μάταια όμως και τελικά η μεγάλη συναυλία θα γίνει στην πλατεία της Μεσσήνης, αφήνοντας έκπληκτους τους δεκάδες μουσικούς της ορχήστρας και τους ανθρώπους της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποψινή συναυλία θα ήταν η πρώτη μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που διέπει τα ζητήματα υπερωριών των αρχαιοφυλάκων και παραμένει άγνωστο κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει γενικότερα όλες τις προγραμματισμένες για το καλοκαίρι εκδηλώσεις, τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη, όσο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Τέλος να θυμίσουμε, ότι οι μουσικοί της "Danubia Symphonic Winds" θα εμφανιστούν και το βράδυ της Κυριακής (9 μ.μ.) στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.