Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 10:30

Στην πλατεία της Μεσσήνης έγινε η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών από την Αυστρία (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών "Danubia Symphonic Winds", που έγινε τελικά στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης αντί της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η συναυλία πάντως έγινε στη σκιά όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα με τους αρχαιοφύλακες, που επιμένοντας στη στάση τους δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της συναυλίας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Αφορμή για αυτή την αλλαγή στάθηκε η στάση των αρχαιοφυλάκων, που δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της στον αρχαιολογικό χώρο διαμαρτυρόμενοι για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υπερωρίες τους. Από το πρωί έλαβαν χώρα πολλές διαβουλεύσεις, με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη να προσπαθεί να τους μεταπείσει. Μάταια όμως και τελικά η μεγάλη συναυλία έγινε στην πλατεία της Μεσσήνης, αφήνοντας έκπληκτους τους δεκάδες μουσικούς της ορχήστρας και τους ανθρώπους της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συναυλία θα ήταν η πρώτη μετά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που διέπει τα ζητήματα υπερωριών των αρχαιοφυλάκων και παραμένει άγνωστο κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει γενικότερα τις προγραμματισμένες για το καλοκαίρι εκδηλώσεις, τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη όσο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Οι εμφανίσεις της ορχήστρας από την Αυστρία στη Μεσσηνία τελούν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της χώρας στην Αθήνα και εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2018.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=U2K68GTJ5CE}